La Generalitat i la Comissió Europea visibilitzen el model del G-10

Es tracta d'un grup de treball que impulsa la transformació del model econòmic de Lleida, Pirineu i Aran

El G-10 és un espai de treball interinstitucional que pretén impulsar el desenvolupament econòmic de la demarcació de Lleida, Pirineus i Aran | iStock El G-10 és un espai de treball interinstitucional que pretén impulsar el desenvolupament econòmic de la demarcació de Lleida, Pirineus i Aran | iStock

Aquesta setmana, la Generalitat i la Comissió Europea han visibilitzat el model del G-10 de Lleida com a palanca de transformació del territori. Un espai de treball interinstitucional que pretén impulsar el desenvolupament econòmic de la demarcació de Lleida, Pirineus i Aran. Un dels àmbits principals d’actuació és la política de repoblament, des d’una perspectiva transversal. “L’objectiu de les agendes compartides en favor de la transformació del model econòmic de Lleida, Pirineu i Aran significa fer coses diferents”, ha descrit Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida durant una jornada celebrada a les instal·lacions de la Llotja de Mar de Barcelona. En un altre ordre, l’altaveu de l’esdeveniment també s’ha utilitzat per donar a conèixer la RIS3CAT 2030.

Es tracta de l’estratègia per a l’especialització intel·ligent de Catalunya i promou l’orientació dels fons europeus cap a iniciatives i actuacions de recerca i innovació que accelerin la transició cap a un model socioeconòmic més verd, digital, resilient i just, i que tinguin impacte per tot el territori. El programa Reempresa, impulsat conjuntament pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i el Centre Reempresa de Catalunya, ha salvat 101 llocs de treball a la demarcació i, a la vegada, ha facilitat la continuïtat de 45 empreses. L’objectiu final d’aquesta acció és enfortir i salvaguardar el patrimoni empresarial de les terres de Lleida, Pirineu i Aran. “Oferim suport a les polítiques locals de consolidació de les empreses per garantir la continuïtat de les pimes del territori, un instrument més per assegurar la fixació de la població al nostre territori”, apunta Jordi Verdú, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica. 

Laura Sallent, directora del Centre de Reempresa de Catalunya, ha donat a conèixer com l’any 2022 es van registrar 19 casos d’èxit i el manteniment de més de 40 llocs de treball directes. Pel que fa als de l’any 2023, fins a l’actualitat sumen la transmissió de 26 empreses, amb una inversió induïda de més de 800.000 euros i 61 llocs de treball directes salvats, resultat de l’atenció, anàlisi i publicació de 55 ofertes de cessió i, l’atenció i acompanyament a 51 persones reemprenedores. Unes dades que entre 2022 i 2023 sumen 101 llocs de treball directes, i suposa la continuïtat de 45 empreses. Així mateix, també s’ha referit als resultats del programa al llarg del seu recorregut a la demarcació de Lleida, que fins avui sumen la transmissió de 254 empreses, amb una inversió induïda de més de 7,5 milions d'euros i 556 llocs de treball directes salvats, resultat de l’atenció, anàlisi i publicació de 642 ofertes de cessió i, l’atenció i acompanyament a 852 persones reemprenedores.

Més informació
El programa ‘Reempresa’ salva 101 llocs de treball directes a Lleida
La salut i la tecnologia protagonitzen l'acte dels premis Lleida Talent Emprenedor 2023
L'aeroport de Lleida-Alguaire inaugura la primera base de vehicles aeris autònoms d'Europa
Avui et destaquem
El més llegit