La salut i la tecnologia protagonitzen l'acte dels premis Lleida Talent Emprenedor 2023

Aquesta iniciativa té la finalitat de fomentar la cultura emprenedora en l’àmbit del sistema educatiu, despertar entre l’alumnat l’interès pel món de l’empresa i promoure iniciatives empresarials

Imatge grupal dels premiats a Lleida | Ajuntament de Lleida Imatge grupal dels premiats a Lleida | Ajuntament de Lleida

La Llotja de Lleida ha acollit, aquest dijous, el lliurament de la 10a edició dels premis Lleida Talent Emprenedor 2023. Uns reconeixements que tenen la finalitat de fomentar la cultura emprenedora en l’àmbit del sistema educatiu, despertar entre l’alumnat l’interès pel món de l’empresa i promoure iniciatives empresarials. Enguany s’ha volgut donar visibilitat a 12 dels 29 projectes  que s’han presentat a la convocatòria, per part d’11 centres educatius de Lleida i la resta de la demarcació. El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha explicat com des de l’organisme supramunicipal, “a través de la xarxa de Punts d'Atenció GLOBALleida i del nostre catàleg de serveis, es dona suport a la comunitat educativa, i aquest programa de foment de l’emprenedoria als centres educatius del conjunt del territori, n’és un clar exemple”. 

L’objectiu d’aquests premis és incentivar la presentació d’idees i pràctiques emprenedores que ajudin a fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat que cursa estudis d’educació infantil i primària, ESO, batxillerat, estudis preprofessionalitzadors i cicles formatius de graus mitjans i superiors de les Terres de Lleida. Estan estructurats en 6 categories, s’hi avaluen criteris com la innovació, la recerca, la interacció amb l’entorn, el projecte de centre o la viabilitat del projecte i tenen una dotació total de 5.800 €. Dels 12 projectes presentats se n’han premiat sis de cicles formatius que seran proposats pel Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida per participar a la final catalana dels premis ‘Millor projecte d’emprenedoria a la FP de Catalunya’, que se celebrarà a principis de 2024 a Barcelona.

El programa Lleida Talent Emprenedor també desplega un seguit d’accions formatives adreçades a l’alumnat i al personal docent de tots els centres públics i privats de la província de Lleida. Lleida Talent Emprenedor va néixer el curs 2014-2015 amb la finalitat de fomentar la cultura emprenedora en l’àmbit del sistema educatiu, despertar entre l’alumnat l’interès pel món de l’empresa i promoure iniciatives empresarials, mitjançant accions i activitats adreçades a l’alumnat i personal docent.

Més informació
Sandra Marco defensa la producció d’oli de qualitat de Lleida com un “producte estratègic”
L'aeroport de Lleida-Alguaire inaugura la primera base de vehicles aeris autònoms d'Europa
El turisme sostenible: l'aposta de la Diputació de Lleida, els municipis i la Generalitat
Avui et destaquem
El més llegit