Nestlé instal·larà a Girona una caldera que genera vapor amb el pòsit del cafè

La multinacional inverteix 17,2 milions d'euros en la seva construcció, que entrarà en funcionament el juny del 2020

Un treballador a la fàbrica de cafè soluble que la multinacional Nestlé té a Girona | Nestlé Un treballador a la fàbrica de cafè soluble que la multinacional Nestlé té a Girona | Nestlé

La multinacional Nestlé invertirà 17,2 milions d'euros a la fàbrica de Girona per instal·lar una caldera que generarà vapor a partir del pòsit del cafè. La companyia ja ha començat les obres i preveu enllestir-les el juny de l'any vinent. La nova caldera generarà fins a 125.000 tones de vapor anuals i permetrà reduir en un 25% el consum de gas natural de la factoria. El director general de Nestlé a Espanya, Jacques Reber, subratlla que "la inversió respon al compromís de la companyia per la sostenibilitat, amb l'objectiu d'aconseguir un impacte ambiental zero".

Més info: Nestlé només vol envasos reciclables

Durant els últims vuit anys, la fàbrica de Girona –que produeix cafè soluble i monodosis Dolce Gusto- ha reduït fins a un 31% l'ús d'aigua per tona de cafè que produeix, i en més d'un 33% el consum d'energia i les emissions de CO2.

El director general de Nestlé a Espanya ha destacat que la nova caldera s'emmarca dins el "compromís" de la companyia amb el respecte cap al medi ambient. "A més, suposa una nova aposta de Nestlé pel negoci del cafè, com a pilar de creixement de l'empresa conjuntament amb els de l'aigua, l'alimentació infantil i el menjar per a mascotes", ha afegit Jacques Reber.

Cada any, la fàbrica de Girona genera unes 45.000 tones de pòsit de cafè. Aquest producte 100% vegetal s'obté durant la producció de cafè soluble i és un bon biocombustible. Es preveu que, quan la nova caldera entri en funcionament, fins al 80% dels pòsits que surten de la fàbrica de Girona es facin servir per generar vapor.

Més informació
Nestlé aposta per les startups catalanes i s'incorpora a Barcelona Tech City
Nestlé i la UB col·laboren per l'ocupabilitat dels refugiats
Nestlé traslladarà la divisió tecnològica a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit