
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha inaugurat aquest dissabte la primera Festa Gust de Lleida Experience, acompanyat de la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Núria Gil, i de l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrossa, i que s’ha celebrat en el marc de la Fira MOS de Lleida.
La festa ha convertit l’exterior de Fira de Lleida en un gran escenari gastronòmic i popular amb la participació de més de quaranta productors i restauradors de totes les comarques. El públic hi ha pogut tastar i comprar vins, cerveses i licors artesans, olis d’oliva verge extra, formatges, mel, fruita, conserves, coques de recapte, pastisseria, tapes creatives i plats de cuina de muntanya.
La programació de la festa ha combinat gastronomia, cultura i oci
En el seu parlament, Talarn ha remarcat que “aquesta festa és el millor aparador del que volem que sigui Gust de Lleida: una marca col·lectiva que uneix productors, restauradors, consells reguladors, gremis i institucions per mostrar amb orgull la força del nostre sector agroalimentari”. El president ha afegit que darrere de cada producte hi ha pagesos, ramaders, elaboradors i restauradors “que amb esforç i passió fan possible que el segell Gust de Lleida sigui sinònim de qualitat, proximitat i confiança”.
La jornada ha estat conduïda la periodista i presentadora Mariví Chacón. La programació de la festa ha combinat gastronomia, cultura i oci. Després de la inauguració, el públic ha gaudit de les actuacions dels Castellers de Lleida i dels Sardanistes Balàfia. Al llarg del dia, la xef i sommelier de l’oli Montse Freixa ha donat veu als productors amb el cicle d’entrevistes Veus de l’Origen. La jornada s’ha completat amb xanquers i grups d’animació, música de DJ Junior Moig, el programa Cuchara de palo d’Onda Cero en directe, l’actuació dels Sardanistes d’Alcarràs i un vespreig festiu amb el grup de versions TomayDaka. La festa s’allargarà fins a la nit amb noves sessions de discjòqueis.