Fira de Lleida recupera l'activitat presencial amb intel·ligència artificial

La solució tecnològica estableix la distància mínima entre persones, el límit d'aforaments, l'ús de mascaretes i la temperatura corporal

Fira de Lleida posa en marxa un sistema algorítmic d'inteligència artificial | iStock Fira de Lleida posa en marxa un sistema algorítmic d'inteligència artificial | iStock

Fira de Lleida ha habilitat en les seves instal·lacions expositors i treballadors amb l'objectiu de reactivar amb responsabilitat l'activitat firal, un dels sectors més afectats després de covid-19. Segons informen en un comunicat, s’han instal·lat una sèrie de càmeres i s’ha posat en marxa un sistema algorítmic d'inteligència artificial (IA), dissenyat per a detectar, gestionar alertes i notificar-les en temps real als responsables firals, per tal que aquests puguin actuar i garantir la protecció de les persones quan no es compleixi les normes bàsiques de seguretat: distància social, aforament, ús de les mascaretes i control de temperatura corporal. 

Quan el programari detecta que alguna de les normes no està sent completa, genera una alerta i envia una notificació als responsables de la Fira de Lleida. Els treballadors interns o empleats identificats pel sistema comuniquen la infracció i executen les accions pertinents en funció del protocol establert per torns i/o canals de comunicació, implementats a través de missatges push de l'app, SMS o correu electrònic, sempre ajudats pel panell de control que inclou la gestió de càmeres per escenes i mapes de calor per a la visualització per àrees. 

Aquest software, obra d’AI.JUST, spinoff de l’empresa lleidatana Just Digital, és la primera solució tecnològica, pionera a Espanya, capaç d'identificar de manera completa i en temps real les quatre principals normes de seguretat requerides per a la prevenció, mitigació i contenció de la covid. 

A més, AI.JUST ofereix analítiques avançades amb un model de Business Intelligence que facilita el processament de la informació amb una anàlisi global i predictiva de la situació a fi de reduir els contagis, a més de generar previsions davant un pla d'actuació personalitzat amb les dades recopilades mitjançant el registre de les infraccions. D'aquesta manera, el programari calcula automàticament percentatges de probabilitats de contagi i afectacions amb la finalitat de preveure escenaris de potencial risc. 

Més informació
Intel·ligència artificial per a la rehabilitació neuropsicològica
Intel·ligència artificial per predir l'evolució de la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit