Fluidra factura un 3,9% més en el seu primer any sencer amb Zodiac

L'empresa considera aconseguits els seus objectius després de fusionar-se i preveu aconseguir el Pla Estratègic 2022

Eloi Planes és el president executiu de Fluidra. | Cedida Eloi Planes és el president executiu de Fluidra. | Cedida

Fluidra va tancar l'exercici de 2019 amb un benefici net proforma de 62 milions d'euros (enfront dels 66,6 de 2018) en el seu primer any sencer després de la fusió amb Zodiac, i va facturar 1.368 milions (un 3,9% més), ha informat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). També va obtenir una millora de l'Ebitda del 10,3%, fins als 244 milions, i va reduir el seu deute net de 3.3x Ebitda a 2.6x, "gràcies a la seva forta capacitat de generació de caixa", segons un comunicat de la companyia.

Les vendes van créixer en totes les àrees geogràfiques: a Amèrica del Nord un 5,7% (i representa el 31% del total de vendes); en el sud d'Europa (que representa el 32% del total) van aconseguir els 442,8 milions, un 5,3% més a perímetre ajustat, "amb un bon comportament a França"; a la resta d'Europa, les vendes ajustades per divisa i perímetre van créixer més del 7%, mentre que la resta del món va pujar un 1,7%.

La companyia confirma així els seus objectius del Pla Estratègic 2022, amb la previsió de facturar en 2020 entre 1.435 milions i 1.465 (un creixement del 5-7%), així com un Ebitda de 265-285 milions, la qual cosa implica un marge del 18-19%. "Gràcies a la bona generació de caixa la companyia començarà a implementar polítiques d'assignació de capital que inclouran adquisicions", segons la companyia -que posa com a exemple la recent adquisició de l'australiana Fabtronics-, a més de reduir deute.

Més info: Fluidra compra l'australiana Fabtronics

Àrees de negoci

Per àrea de negoci, va sobresortir l'increment d'activitat en Piscina Residencial, amb un creixement del 3,7%, que és un 5,7% ajustat per canvis en perímetre, i la multinacional destaca la recuperació en escalfadors a gas i l'activitat en cobertes per a piscina i piscina elevada.

La divisió de Piscina Comercial va obtenir un creixement del 4,2%, i l'àrea de Tractament d'Aigua de Piscina va créixer el 7%, sobretot gràcies als productes químics i els equips per al tractament de l'aigua.

Perspectives de futur

La multinacional d'equipament de piscines i wellness constata que va tenir una bona evolució i "va superar les sinergies benvolgudes per 2019 amb el procés d'integració gairebé completat", per la qual cosa considera aconseguits els seus objectius després de la fusió, i preveu aconseguir el Pla Estratègic 2022.

En 2019, els objectius de sinergies de costos associats a la fusió es van elevar 5 milions d'euros, fins als 40; i durant l'any la companyia també va anunciar per primera vegada els seus objectius de sinergies de vendes, que aconsegueixen gairebé 60 milions per 2022

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, ha qualificat de bo el rendiment en 2019 i d'excel·lents les sinergies de costos i de vendes: "La gran majoria del treball d'integració ha estat completat. A partir d'ara podrem tornar a centrar la nostra energia en els clients".

Més informació
Fluidra es vol reforçar als Estats Units
La presència global de Fluidra dispara els seus ingressos
Avui et destaquem
El més llegit