GCR "culmina amb èxit" la reindustrialització de Bosch a Castellet

La companyia hi instal·larà una planta de reciclatge de plàstics amb una inversió d'uns 100 milions d'euros

Un dels edificis de GCR Group a La Bisbal | ACN Un dels edificis de GCR Group a La Bisbal | ACN

La companyia penedesenca de reciclatge de plàstics GCR Group ha tancat l'adquisició de la planta de Robert Bosch a Castellet i la Gornal. L'empresa inclou aquesta adquisició en un pla d'inversions de 100 milions d'euros, i espera posar en marxa la nova fàbrica de transformació de residus el 2023 amb l'objectiu de "consolidar el seu lideratge europeu". Segons la Generalitat, la primera fase d'aquesta inversió ascendeix als 19 milions d'euros.

Segons ha informat la firma, inicialment comptarà amb una plantilla de 60 treballadors, i les contractacions s'oferiran "prioritàriament" als 200 empleats acomiadats per Bosch la passada tardor. L'empresa contempla contractar també altres persones de l'antiga plantilla de la multinacional alemanya, si bé no assegura si serà a Castellet o a un altre dels seus centres.

La inversió en què s'inclou l'adquisició de la planta de Bosch té com a propòsit, segons GCR, triplicar la seva facturació el 2025, que ara és d'uns 170 milions d'euros. Així, la nova planta a Castellet i la Gornal haurà d'impulsar "una nova generació de solucions sostenibles per a la indústria transformadora de plàstic". Més enllà del nou centre, la firma també vol "consolidar els centres de producció de la Bisbal, Tarragona i Barberà del Vallès".

Des del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat celebren l'adquisició com una "culminació amb èxit" de la reindustrialització de la planta de Robert Bosch. Segons el conseller Roger Torrent, la meta del Govern és que "quan una empresa marxa o tanca, immediatament n'hi hagi una altra que agafi el relleu".

En aquest sentit, el Departament ha ofert ajudes a GCR – amb un màxim d'1,8 milions d'euros per al nou projecte – així com assistència als treballadors acomiadats per Bosch en la cerca d'alternatives laborals. "EL SOC es posarà a disposició dels treballadors i treballadores de Bosch Castellet i formularà un itinerari que els permeti assolir la fita final més adequada per a la reinserció laboral", ha refermat la Generalitat.

Més informació
GCR invertirà 50 MEUR per reindustrialitzar Bosch a Castellet
Bosch tancarà la planta de Lliçà i acomiadarà 336 persones
Bosch posa en risc la feina de 300 persones a Castellet i la Gornal
Avui et destaquem
El més llegit