La Generalitat enterra les opcions que Catalunya aculli la Ryder Cup

El Govern tomba el projecte per construir un tercer camp de golf a Caldes de Malavella

Imatge del camp de golf de Caldes de Malavella | ACN Imatge del camp de golf de Caldes de Malavella | ACN

La Generalitat ha tancat la porta al fet que Catalunya pugui acollir la Ryder Cup, una de les competicions internacionals del golf més reconegudes. El Govern de Pere Aragonès ha comunicat als impulsors que tomba el projecte per construir un tercer camp al recinte de Caldes de Malavella, municipi situat a la comarca de la Selva. Les obres contemplaven l’ampliació de les instal·lacions en 150 hectàrees i la construcció d’un hotel i apartaments. 

Des de fa uns mesos, l’Associació de Càmpings de Girona, la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), la Taula Gironina de Turisme, l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave), la FOEG, Pimec Girona i la Cambra de Comerç de Girona han realitzat un clam unànime per impulsar la candidatura catalana.

Les organitzacions sempre han criticat “la manca de seriositat” i el rebuig al projecte per part de la Generalitat. Segons els càlculs dels organitzadors, la Ryder Cup genera un impacte econòmic de 1.300 milions d’euros, 270.000 visitants i una xifra superior als 1.000 llocs de treball. Miquel Gotanegra, vicepresident de la FOEG recorda que “es tracta d’un dels tornejos més prestigiosos de golf a escala mundial i el tercer esdeveniment esportiu amb més repercussió a tot el món després dels Jocs Olímpics i del campionat del món de futbol”.

Més informació
Clam de l'empresariat gironí per la Ryder Cup
Caldes de Malavella impulsa la candidatura per la Ryder Cup de golf del 2031
Catalunya, a punt de convertir-se en seu de la Ryder Cup del 2031
Avui et destaquem
El més llegit