Girona crea la seva primera àrea de promoció econòmica urbana

El projecte, que inclou 208 establiments de la ciutat, s'ha dut a terme a partir del treball conjunt de l’agrupació Girona Centre Eix Comercial i l’Associació d’Hostaleria de Girona

El projecte compta amb la participació de 208 establiments | iStock El projecte compta amb la participació de 208 establiments | iStock

L’agrupació Girona Centre Eix Comercial i l’Associació d’Hostaleria de Girona han engegat la primera àrea de promoció econòmica urbana de la ciutat. Un projecte d’aquestes característiques representa que en una zona geogràfica concreta d’una població, els negocis dinamitzen l’entorn a partir d’un pla d’actuació. Concretament, a Girona, l’àrea abraça 208 establiments entre la plaça Catalunya i la plaça de la Independència, a tots dos costats del riu. El 68% dels locals són comercials, un 25% de restauració i el percentatge restant per serveis. 

Els agents econòmics de Girona volen crear un entorn d’excel·lència per convertir Girona en destí de referència i competitivitat empresarial. El pressupost per completar totes les iniciatives previstes, en un termini màxim de cinc anys, és d’un milió d’euros. Recentment, la revista britànica Monocle ha considerat la localitat catalana com una de les millors ciutats de menys de 350.000 habitants del món per viure-hi. El rànquing, publicat anualment sota el títol Small Cities Index, recull un total de 25 localitats i Girona es troba en la 14a posició. 

I és que darrerament Girona està ampliant la seva exposició a escala mundial. El seu equip masculí de futbol lidera la Primera Divisió, fet que no només el porta a omplir les portades d’arreu de l’Estat, sinó també a escala internacional. Però, el que ha tingut en compte la revista especialitzada en negocis i tendències han estat aspectes que asseguren una bona qualitat de vida, com ara l’entorn natural o la seguretat. En el cas de Girona, ha valorat la proximitat al mar, la capacitat d’atracció de nous negocis i emprenedors que han impulsat el panorama gastronòmic i cultural, i la bona connexió per terra i aire. 

La indústria cinematogràfica ha triat en nombroses ocasions la ciutat de Girona com l’escenari ideal per rodar èxits internacionals, entre els quals destaca Westworld, Uncharted o Joc de Trons. Aquesta darrera mostra alguns dels enclavaments més coneguts de la ciutat catalana, com ara la Catedral, els banys àrabs o la pujada de Sant Domènec, que més enllà dels professionals del cinema, atrau també a tothom qui vol gaudir d’una ciutat cultural que, segons Monocle, disposa d’una molt bona qualitat de vida per als seus habitants.

Més informació
L'obra nova remunta i creix un 32% a les comarques gironines
Girona impulsarà l'Observatori del Turisme
La catedral de Girona tancarà l'any amb xifres rècord assolint els 220.000 visitants
Avui et destaquem
El més llegit