• Territori
  • Girona impulsarà l'Observatori del Turisme

Girona impulsarà l'Observatori del Turisme

L'objectiu és analitzar el retorn econòmic de l'activitat turística a la ciutat

Girona vol impulsar l'Observatori del Turisme | iStock
Girona vol impulsar l'Observatori del Turisme | iStock
ACN | Redacción VIA Empresa
Girona
11 de Gener de 2024

L’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de la Universitat de Girona, crearà, durant aquest any 2024, l’Observatori del Turisme. Amb aquesta eina, el consistori vol impulsar estudis per analitzar el retorn econòmic de les polítiques municipals en l’àmbit turístic. L'Observatori del Turisme recau sobre l'àrea de Promoció Econòmica i de cara a aquest 2024 ja té dotació pressupostària. De fet, la universitat té diverses línies de recerca en l'àmbit de turisme com ara l'estudi d'efectes positius i negatius del turisme a escala econòmica, social, cultural i tecnològic, l'ètica del turisme o les noves tipologies de turisme.

 

La revista britànica Monocle considera Girona com una de les millors ciutats de menys de 350.000 habitants del món per viure-hi. El rànquing, publicat anualment sota el títol Small Cities Index, recull un total de 25 localitats i Girona es troba en la 14a posició. Així, el patrimoni cultural i paisatgístic català ha quedat novament en molt bona posició a escala mundial, després d’haver estat considerat Rupit com un dels millors pobles del món l’any passat, segons l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

I és que darrerament Girona està ampliant la seva exposició a escala mundial. El seu equip masculí de futbol lidera la Primera Divisió, fet que no només el porta a omplir les portades d’arreu de l’Estat, sinó també a escala internacional. Però, el que ha tingut en compte la revista especialitzada en negocis i tendències han estat aspectes que asseguren una bona qualitat de vida, com ara l’entorn natural o la seguretat. En el cas de Girona, ha valorat la proximitat al mar, la capacitat d’atracció de nous negocis i emprenedors que han impulsat el panorama gastronòmic i cultural, i la bona connexió per terra i aire.