15 hores d'ús gratuït d'un cotxe elèctric

Som Mobilitat cedeix 15 hores de conducció als veïns i treballadors de Santa Perpètua de Mogoda

 Josep Maria Margalida serà el primer usuari del programa | Cedida Josep Maria Margalida serà el primer usuari del programa | Cedida

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i la cooperativa sense ànim de lucre Som Mobilitat impulsen un programa conjunt perquè la ciutadania -tan veïns com les persones que hi treballen al municipi- disposi de 15 hores d'ús gratuït de conducció d'un cotxe elèctric, que estarà estacionat a l'aparcament de l'edifici de Desenvolupament Local. El projecte, que arrenca aquest novembre i ja té més d'una vintena d'inscrits, té una durada d'un any. S'emmarca en el programa municipal d'impuls del vehicle elèctric que va començar el 2013, amb la inauguració del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE).

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, afirma que "després del gran èxit obtingut amb el programa innovador de cessió temporal de vehicles elèctrics als veïns i veïnes 5000 km Electric Experiences, hem volgut fer un nou impuls pel foment de la mobilitat elèctrica compartida al territori", manifesta. Donar a conèixer la mobilitat elèctrica compartida, fomentar un model més optimitzat i solidari i reduir la contaminació i el volum de vehicles a Santa Perpètua són, segons destaca l'alcaldessa, els objectius d'aquest projecte que fusiona els conceptes de mobilitat sostenible i un ús optimitzat del vehicle compartit.

La primera experiència de Catalunya 

El primer veí que gaudirà d'aquesta experiència és Josep Maria Margalida, soci de Som Mobilitat i impulsor del primer grup local de Santa Perpètua de Mogoda. En un acte de presentació, l'alcaldessa li ha lliurat les claus del vehicle.

Arnau Vilardell, Isabel Garcia, Josep Maria Margalida i Patrick Renau | Cedida
Arnau Vilardell, Isabel Garcia, Josep Maria Margalida i Patrick Renau | Cedida 

Per participar en aquesta nova experiència de mobilitat elèctrica compartida caldrà realitzar la inscripció al web de Som Mobilitat. Com a requisits indispensables, cal tenir més de 25 anys i disposar de carnet de conduir de més de dos anys. Un cop revisades totes les dades de la persona sol·licitant i veure que són correctes, Som Mobilitat enviarà una contrasenya per activar el vehicle des del telèfon mòbil personal a través d'una aplicació de la cooperativa, on els usuaris també podran reservar les hores del vehicle.

El coordinador de Som Mobilitat, Arnau Vilardell, defensa que el "futur passarà per ser elèctric i compartit". Vilardell va detallar que "tot i que tenim diferents acords amb ajuntaments catalans, aquest és el primer amb aquestes característiques de tot Catalunya, on posem a disposició de la ciutadania l'opció que provi un vehicle elèctric perquè perdi les pors. No només condueixes un cotxe elèctric, que és innovador, sinó que, a més, és un bé col·lectiu que hem de cuidar entre tots".

Més informació
El CREVE porta el vehicle elèctric als joves
Santa Perpètua tindrà dos punts de càrrega de vehicle elèctric
El vehicle elèctric guanya presència a Europa
Avui et destaquem
El més llegit