Santa Perpètua tindrà dos punts de càrrega de vehicle elèctric

Els municipis que formen la xarxa de la Riera de Caldes promouen noves accions per la mobilitat sostenible

Els nous equipaments en vehicles elèctrics per la formació Els nous equipaments en vehicles elèctrics per la formació

Els municipis que formen la xarxa de la Riera de Caldes promouen noves accions en el camp del vehicle elèctric. Santa Perpètua disposarà en els pròxims mesos d’un dels nodes de la xarxa PIRVEC (Pla d’Infraestructures de Càrrega del Vehicle Elèctric de Catalunya), segons han informat en un comunicat.

D’aquesta manera, a Santa Perpètua s’instal·larà una Estació de Càrrega Ràpida (EdRR) i una de semi ràpida (EdRsR) que habilitaran quatre estacionaments amb potències que oscil·laran entre els 22Kw i els 50Kw. Aquestes estacions permetran completar la càrrega de vehicles entre 20 minuts i 10 hores aproximadament.

La instal·lació tindrà dues peculiaritats: disposar de tots els tipus i models de càrrega existents i d’uns sistemes de control dinàmic de la seva potència.

D’altra banda, el vehicle elèctric possibilita a mitjà termini el canvi en el model de gestió de l’energia. Per això, es preveu la instal·lació d’un equip V2G (vehicle-to-grid, del vehicle a la xarxa) que permet la utilització de l’energia emmagatzemada a les bateries dels vehicles.

Nous equips i instal·lacions per la formació

A més a més, s’incorporen nous equips i instal·lacions destinats a la formació d’estudiants i desocupats i al reciclatge i especialització professional. Així, es dotaran de dos quadres d’entrenament per la instal·lació de punts de càrrega, una dedicada als punts de càrrega vinculats als domicilis i una altra a punts de càrrega múltiples d’estacionament. 

Més informació
La Riera de Caldes impulsa la logística 4.0
La Riera de Caldes vol impulsar la mobilitat elèctrica
La Riera de Caldes impulsa les empreses cap a la indústria 4.0
Avui et destaquem
El més llegit