L'Hospital Clínic i Fira de Barcelona, junts contra la covid-19

El doctor Antoni Trilla supervisarà els protocols de seguretat per reprendre l'activitat firal

Fira de Barcelona Fira de Barcelona

Fira de Barcelona i l'Hospital Clínic de Barcelona han signat un acord de col·laboració per elaborar els plans de prevenció contra la covid-19 que la institució aplicarà en els seus recintes de Montjuïc i Gran Via a partir de setembre, quan té previst reprendre la seva activitat.

Així, l'Hospital Clínic contribuirà des del punt de vista mèdic i epidemiològic al protocol en el qual Fira treballa juntament amb altres experts i consultors especialitzats per garantir la seguretat sanitària de treballadors, organitzadors i participants en la seva tornada a la celebració d'esdeveniments, segons ha informat la institució firal en un comunicat.

L'acord, signat pel director general de l'Hospital Clínic, Josep Maria Campistol, i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, preveu l'assessorament continuat per part de l'hospital, així com la revisió i validació des d'un punt de vista mèdic del disseny dels protocols de seguretat, l'estructuració de necessitats de control i les estratègies de represa de l'activitat firal en els seus recintes.

Més info: Fira de Barcelona vol ser el motor de la recuperació

A més, l'equip de Medicina Preventiva i Epidemiologia dirigit pel doctor Antoni Trilla, també degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) i membre del Comitè Científic de la Covid-19 que assessora el Govern en la gestió de la crisi sanitària, serà l'encarregat de realitzar aquestes tasques i avalar els seus resultats.

Serrallonga ha destacat que la prioritat és reprendre l'activitat firal al setembre: "Però, sobretot, volem fer-ho amb les màximes mesures de seguretat per a tots els participants. Per això, comptar amb el suport d'una institució tan prestigiosa com l'Hospital Clínic és per a nosaltres un aval que ens permet afrontar aquest repte amb les millors garanties".

Serrallonga: "Comptar amb el suport de l'Hospital Clínic és un aval que ens permet afrontar aquest repte amb les millors garanties"

El protocol de Fira de Barcelona contemplarà el condicionament d'espais, regulació de fluxos de visitants i d'aforaments, controls de salut, higiene, distanciament físic, desinfecció i neteja de zones comunes i expositors, informació i suport sanitari, sistemes específics d'acreditació i organització dels serveis de restauració.

A més, Fira de Barcelona ha participat en la definició de les recomanacions internacionals d'actuació per garantir la salut i seguretat dels assistents a fires i exposicions amb organismes dels quals és membre, com Emeca (European Major Exhibition Centris Association) i UFI, associació internacional de la indústria firal; així com l'Associació de Fires d'Espanya (AFE), amb qui treballa per concretar amb les autoritats pertinents un protocol d'actuació general.

Més informació
Campistol: "Despolititzem la sanitat pública i humanitzem-la!"
Fira de Barcelona organitza FiraCampusVirtual
Avui et destaquem
El més llegit