ICL trenca l'acord amb AzkoNobel per vendre la sal del Bages

Malgrat la ruptura, l'empresa catalana haurà de seguir proporcionant el producte a la companyia holandesa fins el juliol del 2020

ICL Iberia ven 1,5 tones anuals de sal de gran puresa a l'empresa holandesa ICL Iberia ven 1,5 tones anuals de sal de gran puresa a l'empresa holandesa

L'acord que ICL Iberia i AkzoNobel van signar a mitjans del 2015 pel qual la primera ven 1,5 tones anuals de sal de gran puresa -l'anomenada sal vacuum- a la segona s'ha donat per finalitzat.

Tot i que ICL ha pres la decisió, els acords seguiran vigents dos anys més, tal com estava estipulat. Això vol dir que fins l'1 de juliol de 2020, ICL Iberia haurà de seguir proporcionant sal de gran puresa a la companyia holandesa AkzoNobel, una de les principals productores d'especialitats químiques focalitzada en pintures i recobriments.

La ruptura de l'acord, que es recull en l'informe de resultats de la companyia israeliana del segon semestre d'enguany, no preocupa a ICL. Fonts de la companyia han assegurat a l'ACN que confien trobar un altre comprador, "hi ha marge de temps". A més, "el producte és de màxima qualitat i la indústria química el necessita", han afegit.

Sense repercussions

D'altra banda, també han assegurat que el canvi no té cap repercussió en els plans de creixement de l'empresa ni tampoc interfereix en el pla director de la mineria ni tampoc en el pla Phoneix.

AkzoNobel havia de comprar l'1,5 milions de tones de sal vacuum cada any durant 30 anys que li havia de produir ICL Iberia quan les dues plantes de Sallent estiguessin a ple rendiment.

La primera, que produeix 750.000 tones, ja funciona des del maig de 2018, i la segona, que també produirà 750.000 tones, finalment es podrà construir gràcies a la llum verda que aquest dilluns va donar la Comissió d'Urbanisme de Catalunya.

Més informació
La Patum ja té 'room escape'
La primera empresa d'aigües 100% pública
ICL Iberia demana celeritat per aprovar el pla d'activitat minera al Bages
Avui et destaquem
El més llegit