Inversió milionària de Boehringer a Sant Cugat per la producció mundial d'un nou fàrmac

La multinacional farmacèutica Boehringer ha escollit Sant Cugat per la producció mundial de Jardiance, un medicament contra la diabetis

La planta de Boehringer a Sant Cugat | Cedida La planta de Boehringer a Sant Cugat | Cedida

La farmacèutica alemanya Boehringer Ingelheim ha escollit la seva planta de Sant Cugat per la producció internacional de Jardiance, un medicament per tractar la diabetis. Aquesta decisió comporta la inversió de 17 milions d'euros a l'empresa santcugatenca, que s'espera que pugui fabricar mil milions de comprimits l'any 2024. Europa i Estats Units seran els principals mercats pels medicaments fets a Sant Cugat.

“La decisió de la companyia per produir Jardiance en la nostra seu de Sant Cugat suposa un nou reconeixement a l'excel·lència i a la professionalitat de l'equip d'Espanya. Això demostra la nostra capacitat i competitivitat per a oferir i implementar innovacions terapèutiques gràcies a la nostra xarxa de producció", destaca en un comunicat Daniel Marquardt, director gerent de Plantes de Producció de Boehringer Ingelheim España.

Ibarra: "Despuntem a l'avantguarda, tant en tecnologia com en serveis que oferim a la comunitat científica"

Una satisfacció que comparteix Óscar Ibarra, director de la Unitat de Negoci de Cardio Renal Metabòlic a Boehringer Ingelheim España: "És un autèntic honor que el grup aposti de nou per Espanya per a acollir la producció d'un dels productes rellevants de la companyia. Amb aquest nou site de producció despuntem a l'avantguarda, tant en tecnologia com en serveis que oferim a la comunitat científica per a ajudar els seus pacients a millorar la seva qualitat de vida”.

Boehringer a Sant Cugat

La planta de Boehringer a Sant Cugat s'ha convertit en tot un referent dins del grup alemany i es troba en la 11a posició de corporacions dins del mercat de prescripció i hospitalari del sector de la salut humana i en la quarta posició del mercat farmacèutic veterinari. A més, lidera i participa en un total de 43 assajos clínics internacionals per al desenvolupament de noves molècules, només el 2020.

El 2019, Boehringer va inaugurar una nova planta a Sant Cugat amb una inversió de 120 milions d'euros. Es tracta d'un centre innovador que donarà servei a més de cent països amb la producció i embalatge de Respimat, un dispositiu d'inhalació per subministrar medicaments de la companyia. La farmacèutica opera a la ciutat des de 1998.

Avui et destaquem
El més llegit