La Jonquera crea un segell turístic per a comerços i allotjaments adaptats als ciclistes

El consistori obre una campanya d'adhesions d'empreses per oferir aquest segell que es dirà 'En bici'

Un equip de ciclistes circulen per una pista forestal de la Jonquera | ACN Un equip de ciclistes circulen per una pista forestal de la Jonquera | ACN

L'Ajuntament de la Jonquera (Alt Empordà) ha creat el segell turístic 'En bici', una distinció pensada per a les empreses locals que s'adaptin a les necessitats del cicloturisme. El consistori impulsa aquest segell per conscienciar als establiments del municipi de les oportunitats de negoci que comporta el sector cicloturístic. El segell distingirà entre allotjaments, restauració, establiments comercials, tallers i professionals del transport. Ara, l'ajuntament ha obert una campanya d'adhesions d'empreses que vulguin tenir aquest segell. 

El turisme de ciclista és una oportunitat de mercat que la demarcació de Girona està explotant amb una especialització de determinats establiments que ofereixen serveis específics a les necessitats d'aquests visitants. L'objectiu és crear un portal web on tots els visitants podran veure els establiments que compten amb el servei i filtrar-ho en funció del tipus de negoci: restauració, allotjaments, tallers, botigues o transport. A més, l'ajuntament donarà un distintiu que els negocis hauran de penjar en un punt visible. Per altra banda, el consistori preveu fer campanyes de difusió a les xarxes en què es promocionaran els negocis adherits al segell.

Per aconseguir ser un establiment d''En bici' caldrà que tinguin en compte les necessitats bàsiques dels cicloturistes i oferir-los un servei de qualitat en la seva estada. A més, hi ha requisits mínims per participar-hi, que varia en funció del tipus d'establiment. També es proposen serveis opcionals que es poden adaptar a cada empresa. Amb aquest segell, el govern local vol que el municipi pugui adaptar-se a nous models turístics i contribuir a construir una destinació més amable i acollidora.

Més informació
El 93% dels ciclistes pateixen la presència de vehicles als carrils bicis
Bike rental, el negoci de la bici
"L'inversor vol anar a visitar-te amb bici"
Avui et destaquem
El més llegit