Kave Home obre el centre logístic de Tordera

La marca gironina de mobles ja encara l'ampliació de la nova plataforma, que actualment té 59 molls de càrrega i pot emmagatzemar 50.000 palets

El complex permetrà contractar 150 treballadors | ACN El complex permetrà contractar 150 treballadors | ACN

La marca gironina de disseny de mobles i decoració Kave Home, amb seu a Sils (Selva), ha obert la seva nova plataforma logística a Tordera (Maresme) i ja n'encara l'ampliació perquè dobli superfície. D'entrada, les instal·lacions compten amb una primera nau de 50.000 metres quadrats que ha suposat una inversió de 45 milions d'euros.

Situada a la zona de la Mina d'Or, el complex permetrà contractar fins a 150 nous treballadors. La primera de les naus té 59 molls de càrrega, pot emmagatzemar 50.000 palets i processar 3.000 paquets cada hora. A més, inclou un centre de reciclatge i recuperació de mobiliari i una àrea de R+D. La firma invertirà 25 milions d'euros més per aixecar una nova nau de 40.000 metres quadrats i completar el centre.

Kave Home ha obert una primera nau de 50.000 metres quadrats que ha suposat una inversió de 45 milions d'euros

La marca gironina Kave Home continua a velocitat de creuer. La companyia de disseny de mobles i decoració l'any passat va doblar facturació i va tancar l'exercici facturant 153 milions d'euros. Aquest nou complex suposarà una inversió global de 70 milions i tindrà una superfície de fins a 90.000 metres quadrats.

Un entorn automatitzat

El 40% de tota la seva activitat és automatitzada. Un cop estigui a ple rendiment, permetrà gestionar més de 40.000 paquets diaris. La nau està equipada amb un sistema de cintes que transporta els productes des de les zones de recepció, fins a les d'emmagatzematge i les de preparació de comandes i distribució. A més, també compta amb estanteries robotitzades.

Més info: Kave Home assoleix una facturació de 153 MEUR

"La posada en servei d'aquesta nova plataforma logística marca una fita significativa per a la companyia, necessària per donar resposta a tot el nostre ecosistema de marca en plena expansió", afirma el CEO de Kave Home, Francesc Julià, qui afegeix que "a més, el nou centre també multiplica la nostra capacitat per reparar i recuperar mobiliari".

La sostenibilitat, un dels eixos de la plataforma

La nova plataforma logística també s'alinea amb l'aposta per a la sostenibilitat que té la companyia (i que es plasma al projecte Kave Cares). Així, el complex pot generar 5.500 MW d'energia a través de plaques fotovoltaiques -cosa que permet que el centre s'autoabasteixi. Segons subratlla la firma, a través del seu projecte Kave Cares, l'objectiu del grup és convertir-se en una empresa "d'empremta de carboni i residu zero".

El complex pot generar 5.500 MW d'energia a través de plaques fotovoltaiques

Més informació
Kave Home, els mobles catalans que triomfen de Mèxic a Corea del Sud
Kave Home s'enlaira el 2019 amb les primeres botigues físiques
Kave Home, saltar del matalàs a l'online i a la botiga física
Avui et destaquem
El més llegit