Kon-Tiki: Un passeig entre els núvols a cel obert

Igualada té una forta vinculació i tradició amb un esport minoritari, però espectacular, com ho és el vol amb globus aerostàtics, molt vinculat a la ciutat

Kon-tiki és una empresa especialitzada en oferir vols en globus per a particulars i empreses | Cedida Kon-tiki és una empresa especialitzada en oferir vols en globus per a particulars i empreses | Cedida

La capital de l’Anoia, Igualada, té una forta vinculació i tradició amb un esport minoritari, però espectacular, com ho és el vol amb globus aerostàtics, molt vinculat a la ciutat. De fet, la ciutat, des de l’any 1997 fins a dia d’avui  -i cada mes de juliol- acull i organitza l’European Balloon Festival, la concentració de globus aerostàtics més important d’Espanya i del sud d’Europa.

En aquest sentit, et proposem una activitat inoblidable, una experiència per a tota la vida i que et permetrà veure les coses des d’un altre punt de vista: convertir-nos en ocells per un dia; i és clar, deixar-nos endur fins on ens porti el vent. Com? A través d’un vol per l’Anoia i Catalunya amb Globus Kon-tiki, una empresa especialitzada en oferir vols en globus per a particulars i empreses, ubicada a l’Aeròdrom Igualada-Òdena.

IMG 5498

Kon-tiki té anys d'experiència en globus aerostàtics | Cedida

Sabies que l’any 1873 va ser el primer vol en globus de la història? Que és el transport que menys ha evolucionat al llarg del temps? Conversem amb Àngel Aguirre, un dels creadors de Kon-tiki que juntament amb el seu company, Miquel Mesegué, crearen l’empresa. Tots dos, avui dia, són pilots professionals i de reconeguda trajectòria, amb milers d’hores de vol i premis a les seves espatlles. I és més: a través dels globus han recorregut paisatges i llocs tan inèdits com l’Amazones, el Sàhara, Groenlàndia, Kilimanjaro... Acumulen al seu palmarès el número 1 del rànquing nacional durant 5 anys, un top ten europeu i l’actual rècord nacional de distància.

Fer de la passió un ofici

A finals de la dècada dels vuitanta, el tàndem Aguirre-Mesegué mentre feien una expedició a Mali, pensaren en crear una empresa relacionada amb la seva passió: els esports d’aventura. Així va néixer, l’any 1988, l’empresa Kon-tiki, amb la finalitat d’oferir i crear cursos d’espeleologia, d’escalada, construint rocòdroms.... Fins que els dos socis decidiren l’any 1992 que el que més els motivava eren els globus aerostàtics. Així va fundar-se Globus Kon-tiki. En l’actualitat, l’empresa compta amb un equip humà de cinc pilots, dues persones que treballen a les oficines i 15 monitors i monitores, amb una flota de 10 globus, dels quals, set estan operatius.  

Però, què vol dir Kon-tiki? “Kon-tiki ve del llibre d’aventures de l’explorador noruec Thor Heyerdahl. L’autor, a l’any 1947, va fer una expedició per l’oceà Pacífic des de Sud-Amèrica fins a la Polinèsia. Ho va fer amb una balsa, anomenada Kon-tiki, que després també li va donar el nom al mateix llibre que ell va escriure. El nom es deu al déu solar dels inques. El llibre reflecteix molt bé el nostre esperit aventurer, i vam tenir molt clar que el nom havia de ser aquest”, relata Aguirre.

Vols per a particulars i per a empreses

Kon-tiki és una empresa líder en el sector. Un equip que compta amb més de 30 anys de trajectòria i experiència, oferint als seus clients, volar amb les màximes garanties de seguretat. Ofereixen diversos tipus d’activitat: Ballooning Experience, un programa on els participants gaudiran i compartiran l’emoció, la relaxació i les impressionants vistes aèries que ens ofereix el vol en globus aerostàtic. El programa també consisteix en el seguiment en vehicles 4x4, amb un lunch tradicional, un brindis amb cava, un diploma de vol i la projecció d’imatges de l’activitat.

DSC02382

Kon-tiki posa a prova les habilitats de l'equip | Cedida

Una altra és el Ballooning Challenge, basada en flight+team Building. És a dir, a través d’aquest programa, els participants -sota la supervisió dels professionals de Kon-tiki-, realitzen una sèrie de proves competitives relacionades amb l’abans, el durant i el després del vol: proves de cronòmetre inflant i desmuntant el globus; proves d’orientació i navegació aèria amb mapa, brúixola i gps; prova de pilotatge sota supervisió i una prova de comunicació per ràdio. El programa també prossegueix com el cas anterior, amb dinar, brindis i projecció d’imatges per als assistents.

Una altra de les coses que ofereixen des de Kon-tiki és la possibilitat que les empreses puguin realitzar publicitat aèria. En aquest sentit, Kon-tiki ofereix l’oportunitat de tenir un globus aerostàtic publicitari i representatiu de la vostra comarca o empresa.

Un vol per l’Anoia i Catalunya a vista d’ocell

Però... I si la meteorologia no ens permet volar? “Això només passa un 5% de les ocasions. Tot i així, disposem d’un pla B per realitzar-se de forma immediata, tot i que també en podem executar un altre segons les preferències del client. En el cas que apliquem el nostre pla B, realitzem una ruta amb vehicles 4x4 fins arribar a un celler per fer una cata de vins i el restaurant on estava previst el dinar tradicional”, explica Aguirre.

Hi ha diverses possibilitats per volar: des d’un vol a prop de Montserrat, així com també per tot Catalunya. Una gran oportunitat per gaudir de la suavitat del globus aerostàtic, de veure visites privilegiades i de sentir la bellesa del paisatge.

Més informació
La Unió (Empresarial de l’Anoia) fa la força
Guasch Capellades: del tèxtil de capçalera a la col·laboració empresarial
'Fog in Channel – Continent Cut Off'
Avui et destaquem
El més llegit