La Diputació de Barcelona facilita el cablejat de fibra òptica a 56 municipis

Les obres s'iniciaran en les properes setmanes per connectar poblacions amb un total de 209.766 habitants

Imatge d'una caixetí que porta la fibra òptica a una empresa Imatge d'una caixetí que porta la fibra òptica a una empresa

La Diputació de Barcelona iniciarà pròximament les obres per fer arribar el desplegament de la fibra òptica a 56 municipis i un total de 209.766 habitants potencials de la demarcació. El pressupost de licitació d’aquesta actuació és de 18.899.161,33 euros, com han anunciat el diputat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació, Joan Carles García Cañizares, i el d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, durant les sessions informatives que tenen amb els alcaldes de la demarcació.

El projecte impulsat per la Diputació de Barcelona té la voluntat de promoure que qualsevol persona tingui accés als serveis de banda ampla treballant, i alhora, per mantenir l’equilibri territorial de la demarcació. La inversió anunciada per la Diputació de Barcelona permetrà assumir els costos de construcció de la infraestructura necessària per tal que es pugui desplegar la fibra òptica a través de 252 km de carreteres, de titularitat pròpia.

Zones tecnològicament empobrides

El projecte es començarà a realitzar a les zones de la demarcació on actualment no hi ha cap xarxa d’accés a la fibra òptica o només n’hi ha una, però s’hi pot actuar per millorar la competitivitat. Per fer-ho possible s’aprofitaran els projectes que ja es tenien planejats, com a obra ordinària inclosa en la conservació i la millora de la seguretat en les carreteres, i s’incorporarà dins de la de cuneta de formigó la infraestructura per a la fibra òptica.

Presentació del desplegament de fibra òptica al Consell Comarcal d’Osona | Diputació de Barcelona.
Presentació del desplegament de fibra òptica al Consell Comarcal d’Osona | Diputació de Barcelona 

La Diputació de Barcelona incorpora, al seu Pla d’Actuació de Mandat 2016-2019, el desplegament de la fibra òptica com a projecte estratègic amb la voluntat d’oferir a la demarcació una oportunitat per a entrellaçar els diversos punts del territori i fer-los permeables.

Més informació
L'operadora Iguana cableja de fibra òptica l'Anoia
Telefónica preveu cobrir tot Catalunya amb fibra el 2022
Fibra òptica per a tots els públics
Avui et destaquem
El més llegit