Lamirsa inverteix 2,5 MEUR per reforçar la producció a Terrassa

La firma, fabricant de conservants per al sector alimentari i additius per a altres indústries, exporta a mercats com els Estats Units, Xina o Brasil

Imatge d'un treballador de Laboratoris Miret | Lamirsa Imatge d'un treballador de Laboratoris Miret | Lamirsa

Lamirsa (Laboratoris Miret) ha anunciat una inversió de 2,5 milions d’euros per reforçar la seva producció a la planta de Terrassa. Amb aquests recursos, el fabricant de conservants alimentaris preveu un increment del 33% sobre les 3.000 tones anuals de producció actuals, arribant a les 4.000. Uns moviments que donaran peu a la creació de tretze llocs de treball. 

Nascuda l’any 1962 a Barcelona, la companyia també prioritza altres indústries com la pintura, els curtits, els detergents, el paper, la fusta, la cosmètica, els tractaments d’aigües, vapor, osmosis i depuració. Lamirsa va tancar els comptes de l’any 2022 amb una facturació de 65 milions d’euros. Els principals mercats són Itàlia, França, Portugal, el Regne Unit, els Estats Units, el Brasil, Mèxic o la Xina.

En clau de futur, Lamirsa impulsa una tècnica innovadora per desenvolupar nous conservants. El procés consisteix a elaborar microencapsulats d’àcid orgànic, un sistema que permet evitar alteracions de les propietats. “Allarguem la vida útil del producte final i, a la vegada, s’evita l’ús excessiu de conservats”, apunta Salvador Miret. En aquest sentit, el subdirector general del grup assegura que “així es contribueix al medi ambient, perquè tot el procés resulta més sostenible”. 

Més informació
Eines de País presenta els candidats a la Cambra de Terrassa
Bosses amb llum "made in" Terrassa
Una empresa de Terrassa aterra al Japó
Avui et destaquem
El més llegit