Una empresa de Terrassa aterra al Japó

Fundada l'any 2014, la firma AE Innova és un fabricant de sensors sense bateries

Imatge general de Tòquio | iStock Imatge general de Tòquio | iStock

AE Innova ha obert mercat al Japó, a través d'un acord amb el conglomerat CBC Group per instal·lar sensors autònoms per al manteniment de maquinària industrial en una planta químic. Fundada l'any 2014 a Terrassa, la firma tecnològica s'ha especialitzat en la fabricació d'aparells en el camp termoelèctric.

"És un repte majúscul, ens obre la porta a un mercat molt important per la seva potència industrial i serem de les poques empreses estrangeres que venen tecnologia al Japó", apunta David Comellas, CEO d'AE Innova. En aquest sentit, el directiu confia que aquest moviment "també ens doni l'opció d'entrar a la resta de països asiàtics".

Per a la seva entrada al mercat japonès, AE Innova ha comptat amb l'assessorament d'Acció, mitjançant els serveis de l'oficina exterior d'inversions i comerç a Tòquio. Actualment, l'empresa vallesana té una plantilla de 16 treballadors i és considerada una de les Top 50 Deep Tech Scale-ups, segons un projecte finançat per la Comissió Europea. En paral·lel, AE Innova es troba immersa en una ronda de finançament amb l'objectiu de captar cinc milions d'euros, dels quals un ja està compromès per la Comissió Europea, que inverteix en l'empresa a través de l'European Innovation Council.

Més informació
El Japó duplica la inversió a Catalunya en cinc anys
Internacionalitzar la teva empresa a baix preu és possible?
La multilocalització i la diversificació, els deures de l’economia catalana al món
Avui et destaquem
El més llegit