Logis Empordà crearà 2.000 llocs de feina

L'urbanització del centre logístic generarà 200 milions d'euros d'inversió privada i permetrà que entre dotze i quinze empreses s'hi puguin instal·lar

Damià Calvet presideix la segona fase d'urbanització de Logis Empordà | Departament de Territori Damià Calvet presideix la segona fase d'urbanització de Logis Empordà | Departament de Territori

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que el Logis Empordà generarà 200 milions d'euros d'inversió privada i 2.000 llocs de treball. Així ho ha assegurat el conseller Damià Calvet, que ha presidit la presentació de la segona fase d'urbanització del gran centre per a la logística i la distribució del Far de l'Empordà. L’empresa pública Cimalsa, que gestiona aquest centre logístic, ha adjudicat aquesta actuació atès l’avançat estat de negociació amb diverses empreses per assegurar-ne la instal·lació.

Els treballs començaran el setembre vinent i es preveu que tinguin una durada d'uns deu mesos amb un pressupost de 5,7 milions d'euros. L'actuació permetrà que entre dotze i quinze empreses logístiques s'hi puguin instal·lar.

Per Calvet, es tracta d'una localització "estratègica" que afavorirà el desenvolupament del teixit empresarial de la comarca.

Logis Empordà forma part del Hub intermodal el Far-Vilamalla, que és una de les peces clau del Corredor Mediterrani. A més de Logis, de 73 hectàrees en total, componen aquest hub la terminal ferroviària de Vilamalla, actualment en funcionament i el sector ce5 del Far d’Empordà, d’unes 59 Ha en total.

El hub intermodal vol contribuir a la dinamització de l’economia sota un model ambientalment sostenible i és un projecte alineat amb els objectius de l’Agenda 2030, potenciant la multimodalitat en clau ferroviària, un mode de transport que jugarà un paper important en la descarbonització de l'economia.

Més informació
El CZFB aporta 9.112 MEUR al PIB espanyol i crea 137.000 llocs de treball
200.000 llocs de feina que podrien passar d'ERTO a ERO
Avui et destaquem
El més llegit