El Maresme impulsa EnXarxa per connectar empreses i administració

El Consell Comarcal llança un servei vincular ajuntaments locals i teixit empresarial

L'espai Can Jonc d'Alella on s'ha presentat el projecte EnXarxa L'espai Can Jonc d'Alella on s'ha presentat el projecte EnXarxa

El Consell Comarcal del Maresme i els trenta ajuntaments de la comarca han impulsat EnXarxa, un servei per connectar el sector empresarial amb l’administració local de manera eficient i efectiva i treballa per a l’ocupació a la comarca. Els projecte s'ha presentat aquest dijous a la tarda a l'espai Can Jonc d’Alella, on han assistit més de 120 empresaris i emprenedors del Maresme i desenes de tècnics de promoció econòmica de l’administració local. L’acte ha estat conduït pel periodista Daniel Domenjó i ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i de l’alcalde d'Alella, Andreu Francisco.

La consellera de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme, Alícia Rodríguez, ha explicat els avantatges de treballar en xarxa i els recursos que l’administració local ha preparat per donar servei a les empreses i els emprenedors en àmbits com la formació o la borsa de treball. Rodríguez ha insistit que “les empreses han de saber que poden comptar amb nosaltres”.

EnXarxa ha comptat amb tres taules per al desenvolupament de l’empresa amb la participació de destacats experts. Sobre els beneficis de la col·laboració públic-privada ha parlat el doctor en economia Gonzalo Bernardos, que ha subratllat el paper fonamental dels tècnics de promoció econòmica en l’assessorament objectiu i de qualitat a les empreses i els emprenedors. Per la seva banda, l’advocat Eduard Vergès, del bufet Sainz i Haro Advocats, ha relatat la seva experiència d’èxit en la contractació des de la borsa del seu ajuntament.

La transformació digital com a eina d'estratègia de màrqueting de l'empresa ha comptat amb la ponència d’Albert Cortada, president de GENTIC, Grup d’Empreses de Noves Tecnologies. L’empresària Ingrid de la Torre, de l’empresa Ecovianda, hi ha aportat el seu testimoni. Sobre la internacionalització com a estratègia de creixement i competitivitat, des de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha participat Jaume Almirall. Gabriel Espelleta, de l’empresa Radi, ha descrit la seva experiència en aquest àmbit.

Els tècnics de promoció econòmica dels ajuntaments maresmencs han atès inscripcions dels assistents a diversos serveis, així com planificat reunions de treball per a les properes setmanes.

El Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca que impulsen EnXarxa formen part de la Xarxa d'interacció empresarial que treballa en la recerca d’oportunitats econòmiques per a la comarca. Aquesta iniciativa del Consell Comarcal del Maresme te la col·laboració de la Diputació de Barcelona i compta amb el suport de les patronals Fagem i Pimec i dels sindicats Comissions Obreres i UGT.

Més informació
Joan Pera, nou president de Pimec Joves al Maresme-Barcelonès Nord
La ponsètia del Maresme nota la recuperació
CaixaBank inaugura el primer centre d'empreses al Maresme
Avui et destaquem
El més llegit