Nova oficina tècnica laboral per a Terrassa i rodalies

Recasens apunta que "el món local és referent capdavanter i innovador en les polítiques d'ocupació"

La Xarxa d'OTL treballa per reduir obstacles a la inserció iStock La Xarxa d'OTL treballa per reduir obstacles a la inserció iStock

Aquest setembre s'ha posat en marxa una nova oficina tècnica laboral a Terrassa, que forma part de la Xarxa d'Oficines Tècniques Laborals (OTL), impulsada per la Diputació de Barcelona i amb 18 oficines actualment.

Amb la nova oficina, es cobrirà el 100% de la demarcació. Amb la inauguració de l'Oficina Tècnica Laboral de Terrassa, que forma part de la Xarxa d'Oficines Tècniques Laborals, impulsada per la Diputació de Barcelona, "aconseguim el 100% de cobertura d'aquest servei a tota la demarcació de Barcelona", tal com afirma la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la corporació, Sònia Recasens. Una xarxa que, apunten, treballa per a la inserció laboral de les persones afectades per malalties mentals.

Segons la diputada, aquestes oficines realitzen "una feina encomiable, demostrant que amb un bon acompanyament d'aquestes persones, s'obtenen molt bons resultats". Així, l'any passat les OTL van atendre 1.626 persones. D'aquestes, 671 persones es van incorporar al mercat laboral (de les quals un 67% han estat en empresa ordinària), amb una taxa d'inserció del 41,3%. Unes dades que, per Recasens, reforcen la idea que "un cop més el món local és referent capdavanter i innovador a les polítiques d'ocupació".

Recasens: "Amb un bon acompanyament d'aquestes persones s'obtenen molt bons resultats"

Ara, amb la posada en marxa de l'OTL de Terrassa, qualsevol persona de la demarcació afectada per una malaltia mental, pot trobar el suport necessari, en aquest cas, als set municipis als quals donarà servei: Rellinars, Matadepera, Vacarisses, Viladecavalls, Ullastrell, Sant Quirze i Terrassa.

A favor de la inserció

La Xarxa d'Oficines Tècniques Laborals (OTL), impulsada per la Diputació de Barcelona, treballa des del 2002 per reduir els obstacles que dificulten la inserció i permanència al mercat de treball de persones amb diagnòstic de trastorn de salut mental a la demarcació de Barcelona.

La xarxa es fonamenta en l'empoderament de la persona usuària, l'impuls de la inserció al mercat ordinari i el treball en xarxa. "Per tant, l'aposta que vam iniciar fa 16 anys continua vigent avui. Més que mai. Aquest camí ha de seguir. I reafirmem amb contundència que les persones amb malaltia mental poden treballar. I encara més, treballar amb normalitat", ha recordat la diputada.

Més informació
Bricomart crea més de 100 llocs de treball a Terrassa
La construcció, el sector que es resisteix a Terrassa
Avui et destaquem
El més llegit