Olot destina mig milió d'euros a ajudes per a empreses

L'Ajuntament reuneix 335.000 euros per als negocis més afectats per la covid-19 i 165.000 euros per a serveis socials

Pep Berga, alcalde d'Olot, i Ramon Prat, cap de l'àrea de Territori, anuncien ajudes a les empreses de la ciutat |ACN Pep Berga, alcalde d'Olot, i Ramon Prat, cap de l'àrea de Territori, anuncien ajudes a les empreses de la ciutat |ACN

L'Ajuntament d'Olot obrirà una nova línia d'ajuts per a les activitats econòmiques afectades per les restriccions de la covid-19 i també destinarà una partida a serveis socials i altres actuacions per fer front a la pandèmia. En concret, destinarà 335.000 euros a la convocatòria d'Ajut 1.000 i 3.000.

La primera anirà dirigida al sector de la hostaleria, els centres d'estètica, les activitats extraescolars i els gimnasos, que han hagut de tancar i que podran tenir un ajut de fins a 1.000 euros. En el cas del segon, s'hi podran acollir aquelles activitats que, tot i que no han estat obligades a tancar, han vist reduïda la seva facturació en un mínim del 80% en els últims cinc mesos. Entre aquestes es troben les agències de viatges, locals d'oci nocturn i les empreses vinculades a esdeveniments culturals. L'import de l'ajut en aquests casos serà de 3.000 euros.

Aquestes subvencions se sumen als Ajuts 500 que el consistori ja va llançar durant el confinament. A banda, l'Ajuntament destinarà 115.000 euros més com a aportació extraordinària en temes de serveis socials i 50.000 a diferents actuacions per fer front a la covid-19. Per tant, en total hi haurà una partida de 500.000 euros que el consistori assumirà íntegrament amb fons propis perquè, fins ara, "no ha arribat cap ingrés provinent d'altres administracions" per donar suport al món local en aquesta lluita.

Més informació
Noel invertirà 25 MEUR en una nova planta a Olot
Ajudes per digitalitzar i internacionalitzar les pimes de Terrassa
L'Ajuntament convoca ajudes de 20,5 MEUR per rehabilitar habitatges
Avui et destaquem
El més llegit