Ondunova invertirà 24 MEUR i crearà 50 llocs de treball a l'Alt Penedès

La previsió és que la noves instal·lacions estiguin operatives l’últim trimestre del 2023

Aragonès en atenció als mitjans Aragonès en atenció als mitjans

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha anunciat  que l’empresa paperera catalana Ondunova ha invertit 24 milions d’euros per ampliar la seva fabrica ubicada a Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès). Les obres d’ampliació de la planta productiva suposaran la creació de 50 nous llocs de treball directe.

Amb aquest creixement, l’empresa dedicada a la producció de cartró ondulat per al sector del packaging preveu créixer fins als 12.000 metres quadrats de superfície i duplicar la facturació i capacitat productiva en els pròxims tres anys. Per aquest projecte d’ampliació, Ondunova ha estat beneficiària d’un ajut de 700.000 euros del Departament d’Empresa i Treball mitjançant les línies Alt Impacte d’ACCIÓ i la de Reindustrialització de la Direcció General d’Indústria.

El cap de l’Executiu ha assegurat que projectes com el d’Ondunova “tenen un impacte molt important a nivell de territori i de país” i n’ha destacat el seu compromís mediambiental, “que aposta per la reducció d’emissions, l’economia circular i la minimització de residus”.

La previsió és que la noves instal·lacions estiguin operatives l’últim trimestre del 2023. Així, els nous 50 llocs de treball se sumaran a la plantilla de 150 persones que actualment treballen a l’empresa. Fundada l’any 1957, l’any passat la facturació de la companyia va créixer un 20%, mentre que aquest 2022 ja registra un augment del 40% en comparació amb l’any passat.

Ondunova, que produeix el cartró ondulat per a tot tipus de sectors, compta amb clients com Mercedes Benz, Freixenet, Hartmann o Affinity, entre d’altres. El 2018 va entrar a formar part del grup alemany Klingele, que amb una facturació de 1.500 milions d’euros té més de 3.500 treballadors arreu del món.

Més informació
El pacte de 3.000 milions d’euros per transformar la indústria catalana
La indústria guanya pes en l'economia catalana
La xifra de negocis en la indústria augmenta un 20,2% anual al juny a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit