Osona lidera un projecte europeu de mobilitat sostenible on hi participen una desena de països

L’objectiu és millorar la connectivitat entre el món urbà i el món rural

Presentació del projecte ‘Beyond the Urban’ a la seu de Creacció, a Vic | ACN Presentació del projecte ‘Beyond the Urban’ a la seu de Creacció, a Vic | ACN

Beyond the Urban és el projecte europeu que lidera Osona -des de Creacció- on hi participen una desena de països i regions. Aquesta setmana s’ha celebrat a Vic la primera trobada presencial d’aquesta xarxa que té per objectiu transitar cap a una mobilitat més sostenible. Emmarcat dins el programa internacional URBACT, el projecte Beyond the urban es proposa treballar durant els propers tres anys per desenvolupar plans integrals de mobilitat entre el món urbà i el món rural de les regions i països que hi participen. Això, apunten, ha de permetre aconseguir minimitzar aspectes com l’exclusió social o les problemàtiques ambientals.

El projecte significa un avenç important per a Osona en l’àmbit de la mobilitat, ja que permetrà desenvolupar un pla d’actuació integrat en la mobilitat comarcal que inclourà millores en els serveis de transport públic i l’ús del transport privat. 

Aquesta xarxa, a més d’Osona, també la componen les ciutats de Bram (França), Bucarest (Romania), Hradec Kralove (República Txeca), Kocani (Macedònia del Nord), Machico (Portugal), Santa Maria da Feira (Portugal), Szabolcs (Hungria), Tartu (Estònia) i Treviso (Itàlia).

Més informació
Osona assoleix la xifra més alta de llocs de treball des del 2008
El millor xocolater del món obre botiga i obrador a Vic per fer créixer la seva marca de xocolata
Avui et destaquem
El més llegit