Osona assoleix la xifra més alta de llocs de treball des del 2008

Els sectors de la construcció i els serveis lideren la reactivació empresarial a la comarca a finals del quart trimestre

Plaça Major de Vic | Cedida Plaça Major de Vic | Cedida

La comarca d'Osona tanca el 2022 amb 75.000 llocs de treball, la xifra més alta des del 2008, i 74.561 persones afiliades, el nombre més alt assolat mai en un mes de desembre del 2012. Uns valors que suposen un creixement respecte el desembre del 2019 del 8,8% i 4,7%, respectivament. Així s’extreu de l’Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball a Osona elaborat pel Gabinet d’Estudis Econòmics de la Cambra de Barcelona i publicat per la Cambra territorial d’Osona.

Aquest creixement és més intens al registrat pel conjunt de Catalunya (2,7%). A més, si es compara la xifra de tancament amb la del 2019, abans que esclatés la Covid-19, el nombre de llocs de treball s’ha enfilat un 8,8%. És a dir, Osona compta amb 6.076 llocs de treball més que els anys prepandèmics.

Més info: Els premis Innovacat potencien el talent i la innovació a Osona

Osona és una de les poques comarques de la demarcació de Barcelona on la xifra de llocs de treball és superior a la dels afiliats/des, la qual cosa significa que la comarca es dinamitza per si sola i no té un caràcter residencial. Finalment, per sectors, el teixit empresarial respecte a l’any anterior ha augmentat a la construcció i els serveis (2,2% i 0,7% respectivament), mentre que a l’agricultura i a la indústria el nombre d’empreses ha disminuït (-2,4% i -0,5%, respectivament).

Més informació
Terra i Tast, una llet d'Osona amb un preu just pel ramader
Avui et destaquem
El més llegit