Part Time Lab, el primer capital privat per una idea

Up Catalonia desenvolupa un model propi per aconseguir que els projectes no es quedin al calaix per manca de suport inicial

Startups / Acistock Startups / Acistock

Up Catalonia vol minimitzar el nombre d’idees i projectes de negoci que queden al calaix per manca de suport inicial, pel que ha desenvolupat un model propi que alinea les necessitats i els interessos de les persones emprenedores en fase inicial amb els inversors. Es tracta d'un instrument que "socialitza la capacitat d’emprendre" i vol democratitzar també la possibilitat d’invertir amb "seguretat i alta rendibilitat".

Des d'aquest mateix mes de juny, Up Catalonia fa per primera vegada una convocatòria de propostes d'idees o projectes en fases molt inicials, que estarà oberta fins el 4 de juliol per tal d'iniciar la primera promoció durant el pròxim mes de setembre. Segons l'entitat amb seu Sant Cugat, Part Time Lab és "la versió grupal, resident, intensiva i condensada" del Programa Lab, ja existent des de 2017 i té una durada prevista de 6 mesos.

Per participar-hi, els promotors dels projectes no han d'afrontar cap desemborsament i és que Up Catalonia va a èxit. És a dir, si el projecte no va bé no reben res. Com a requisits, es demana una dedicació intensa (part time, com a mínim) per passar, amb el suport del programa, d’una idea o projecte poc desenvolupat a una empresa creada camí cap a la consolidació. 

Risc, sense especulació

Després del procés de selecció, les persones promotores dels projectes rebran les primeres aportacions que faran possible explotar el potencial dels seus projectes. "Aquestes aportacions es fan a risc, és a dir, a canvi d’un percentatge de la futura societat", s'ha concretat. D'aquesta manera, Up Catalonia aspira a optimitzar el potencial de cada idea i projecte i aconseguir convertir-les en empreses consolidades amb beneficis i que reparteixin una part en el menor temps possible.

"Aquestes aportacions es fan a risc, és a dir, a canvi d’un percentatge de la futura societat"

"Som el primer instrument de capital privat autènticament centrat en la consolidació del projecte i de l’empresa, més que no pas en la revalorització de les seves participacions i en si les podrem vendre o no i amb quina plusvàlua. No especulem, per tant, fem empresa i fem país", s'ha explicat des d'Up Catalonia. 

Més informació
eDelivery Accelerator busca les millors startups de logística
El Bizbarcelona tanca amb 13.900 visitants
Innofood premia les millors startups alimentàries
Avui et destaquem
El més llegit