Petoons Studio inaugura una nova seu a Girona

Nascuda a Barcelona l'any 2016, la companyia desenvolupa videojocs per PlayStation, Nintendo i Xbox

Imatge d'un teclat | iStock Imatge d'un teclat | iStock

Petoons Studio, una empresa de videojocs fundada a Barcelona l’any 2016, ha inaugurat una oficina a Girona amb l’objectiu de captar el talent de la ciutat i el seu entorn. “Hem optat per Girona, perquè ja teníem un grup de treballadors gironins i ens hem trobat amb un entramat acadèmic al voltant de la Universitat de Girona i altres centres de formació vinculats al nostre sector”, apunten Sergio Garcia i Dani del Amor, fundadors de l’empresa. 

L’estudi independent desenvolupa jocs propis i per a tercers, amb clients com PlayStation, Nintendo, Xbox o Steam. A Girona, Petoons Studio preveu contractar-hi una vintena de treballadors, fet que representa un increment d’un 40% de la plantilla global fins a les 70 persones.  Petoons Studio també s’ha convertit en un proveïdor de referència per la nord-americana Outright Games o la japonesa Bandai Namco per projectes amb les sèries de televisió Peppa Pig, PJ Masks o de les nines Bratz. 

Un estudi de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) recull que Catalunya ha captat inversions per valor de 120 milions d’euros en el sector dels videojocs, durant el període 2017-2021. En el conjunt de la Unió Europea, el territori català ha atret el 12,2% de la inversió estrangera.

Més informació
L’aposta catalana pels videojocs: creativitat i visió internacional
Deu anys de Dragon City, el videojoc català més exitós
Una empresa de videojocs sueca obre un estudi a Sitges
Avui et destaquem
El més llegit