Pimec s'alia amb Barcelona per la transició energètica

Consistori i patronal creen una nova oficina de suport per assistir al teixit empresarial barceloní en la seva transformació cap a la sostenibilitat

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de Pimec, Antoni Cañete | EP El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de Pimec, Antoni Cañete | EP

Pimec i l'Ajuntament de Barcelona enceten una nova oficina de suport a la petita i mitjana empresa en la seva transició energètica. El primer tinent d'alcaldia de la ciutat, Jaume Collboni, i el president de la patronal Antoni Cañete es marquen com a objectiu oferir assessorament a les empreses en qüestions com l'autoconsum, l'aïllament d'edificis i les noves tecnologies en l'àmbit de la domòtica, per així millorar la seva eficiència energètica i encaix amb processos transformació cap a la sostenibilitat.

Segons les previsions del servei, que funciona de la mà de Barcelona Activa, cada any es rebran entre 200 i 400 sol·licituds d'empreses de la ciutat a fi de rebre acompanyament tècnic, administratiu o financer en els seus processos d'adaptació energètica. El regidor considera, així, que el procés ha de "posar-ho fàcil perquè l'activitat econòmica de la ciutat canviï de model energètic".

Segons el president de Pimec, Antoni Cañete, les pimes, microempreses i autònoms es troben amb molts més obstacles per a les grans empreses a l'hora d'adaptar-se als nous requeriments de respecte pel medi ambient i eficiència energètica. El dirigent empresarial, en aquest sentit, celebra una iniciativa de cooperació publicoprivada com aquesta oficina pel seu potencial en el suport de la petita empresa del país, majoritària al teixit productiu català.

Per la seva banda, Collboni ha defensat que la transició sostenible del món de l'empresa és un factor rellevant per "assegurar la sobirania energètica" del país després dels efectes sobre aquest mercat de la invasió russa a Ucraïna. El tinent d'alcaldia considera que l'ajuda als petits empresaris de la capital té, a més, el potencial de crear noves activitats "relacionades amb l'economia verda i circular" com les que el consistori vol impulsar.

Més informació
Pimec augmenta el pressupost en un any de "volatilitat absoluta"
La Fundació Pimec i l'Imim impulsen la salut mental a les pimes
L'any a l'avantguarda de Pimec
Avui et destaquem
El més llegit