Pimec augmenta el pressupost en un any de "volatilitat absoluta"

La patronal de la petita i mitjana empresa tanca el 2021 amb 775.000 euros de benefici i es marca l'objectiu d'ingressar un 10% més amb quotes

El president de Pimec, Antoni Cañete | ACN El president de Pimec, Antoni Cañete | ACN

Pimec encara l'exercici 2022 amb un augment del pressupost de l'11%, fins als 19,6 milions d'euros. El president de la patronal de la petita i mitjana empresa, Antoni Cañete, ha anunciat els comptes i projeccions de l'entitat després de l'assemblea general ordinària i extraordinària celebrada aquest matí, tot pronosticant una despesa total de 19 MEUR que deixi els resultats en uns 583.000 euros. L'associació, a més, es marca el repte d'augmentar un 10% les seves quotes de socis.

Cañete ha comunicat, a més, que Pimec tanca el 2021 amb uns beneficis de 755.000 euros, un creixement interanual del 44%; amb una pujada dels salaris dels seus treballadors d'un 3% durant l'exercici. A més, ha registrat el creixement més important en nombre de socis des de la seva fundació, amb uns 9.000 més que el 2020 – de 132.000 a 141.000 membres, un 6% més en termes interanuals.

Durant l'assemblea general ordinària, Cañete ha anunciat canvis a la patronal amb l'objectiu de "democratitzar-la al màxim". Les reformes d'estatuts, reglament i codi ètic s'han aprovat per unanimitat, amb el vot afirmatiu dels 1.300 socis que han participat de la decisió. El president ha subratllat el "caràcter no partidista" de la patronal que reforcen aquests canvis, tot apuntant que l'entitat ja ha assolit la paritat de representació respecte de Foment del Treball.

Els bons resultats i previsions de Pimec, tal com ha reconegut el seu president, arriben en un moment d'"incertesa, volatilitat absoluta" per a les petites i mitjanes empreses del país, especialment per l'espiral d'inflació i la crisi de subministrament de matèries primeres que "condicionen la viabilitat dels negocis". En una assemblea que ha comptat amb la presència del vicepresident de la Generalitat Jordi Puigneró, Cañete ha reclamat un canvi en la factura elèctrica que en redueixi el preu, ja que si continuen augmentant els interessos –argumenta– la inflació estructural pot trencar la cadena de pagaments i fer caure "les empreses més importants del país".

Més informació
La Fundació Pimec i l'Imim impulsen la salut mental a les pimes
L'any a l'avantguarda de Pimec
Acció Climàtica i Pimec s'alien pel desplegament de les renovables
Avui et destaquem
El més llegit