El Pla de Barris preveu un total de 79 noves inversions per 77 MEUR

Actualment ja hi ha sis actuacions en obres i es preveu que aquest 2022 s’en comencin una quarantena més

Vista aèria del Poblesec, un dels barris de Barcelona que s'incorpora al programa de l'Ajuntament per disminuir les desigualtats |  iStock Vista aèria del Poblesec, un dels barris de Barcelona que s'incorpora al programa de l'Ajuntament per disminuir les desigualtats | iStock

El Pla de Barris de Barcelona enceta una etapa d'impuls i acceleració, un cop acabats els processos participatius per definir amb el veïnat el conjunt dels projectes. Aquesta nova etapa contempla un total de 79 noves inversions per a la ciutat de Barcelona, amb un pressupost total de 77 milions d'euros. Les actuacions es centren en la millora d’espai públic, millora d’equipaments i millora de centres educatius. El Pla de Barris 2021-2024 ha tingut una primera etapa de treball conjunt amb el veïnat per definir els projectes, s’han iniciat les redaccions dels diferents projectes executius i ja hi ha les primeres obres en marxa. De fet, actualment ja hi ha sis actuacions en obres i es preveu que aquest 2022 s’en comencin una quarantena més. 

Els barris que han acaparat més inversió en aquest Pla per al 2020 són el Turó de la Peira i Can Peguera, amb 5,43 milions d'euros destinats a la primera fase del balcó d'equipaments de Can Peguera i la remodelació de l'escola El Turó; i el barri de La Trinitat Vella, on es farà el desplegament del projecte de l’IE Rec Comtal per 4,2 milions d'euros. El Poble-sec aconsegueix també una inversió de quatre milions d'euros per fer la pacificació de carrers (C. Piquer) i la reurbanització de les Hortes de Sant Bertran. 

La Prosperitat ocupa la quarta posició, amb una inversió de 3,95 milions d'euros que es destinarà a la millora de l'escola Prosperitat i l'IES Galieo Galilei, i al Carrer Molí. El segueix Roquetes i Verdum, amb una previsió de 3,6 milions d'euros per a l'IES Antaviana i la millora de la plaça Verdum. La Zona Nord, el Raval, el Carmel, Can Baró, el Bon Pastor, Baró de Viver, el Besòs i el Maresme conformen els altres projectes d'inversió destacats del Pla de Barris 2022. 

Més informació
Cambra de Barcelona demana 50.000 MEUR per a transició energètica
Barcelona lidera la contractació d'espais flexibles a Europa
Arrenca la primera promoció del Campus 42 Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit