Polígons dels '70 per renovar

El programa de la Diputació de Barcelona impulsarà 116 millores i nous serveis d'infraestructures en àrees industrials

La Zona Franca de Barcelona | iStock
La Zona Franca de Barcelona | iStock

La segona fase dels ajuts de la Diputació de Barcelona per a la modernització dels polígons industrials amplia fins als 30 milions d'euros les contribucions als municipis. La convocatòria de 15 milions d'euros, se suma als 15 milions d'euros aprovats el 2017. D'aquesta manera, la institució vol mostrar el seu compromís amb el creixement d'aquests equipaments i així atreure oportunitats de negoci i generar ocupació de qualitat. En aquest sentit, Marc Castells, president de la Diputació, destaca la importància de la col·laboració public-privada per tal de desenvolupar la indústria, un sector cabdal per al futur del país, i la necessitat de tirar endavant "projectes seriosos, rigorosos i possibles".

En total, la inversió permetrà dur a terme actuacions en 56 polígons i impulsar 116 millores i nous serveis d'infraestructures, tant en l'àmbit de l'eficiència energètica, com mediambiental, alhora que es vol apostar per la igualtat d'oportunitats. Concretament, se'n beneficiaran 5.901 empreses i 79.388 treballadors, sigui gràcies a un pla integral o un projecte específic. En qualsevol dels casos, els projectes han de tenir com a part dels seus objectius la millora de les xarxes de subministrament i evacuació d'aigües, de les xarxes d'energia, de telecomunicacions o dels sistemes de seguretat anti-intrusió.

El termini per sol·licitar aquestes ajudes acaba el 30 de novembre. Actualment, la falta d'ordenació de les zones de polígons causa una gestió ineficient dels espais. Alhora, gran part de les zones d'aquest tipus mostren signes evidents d'obsolescència, ja que més de la meitat van ser construïdes l'any 1978.

Més Informació
La diputació de Barcelona i Pimec llancen Comerç 21
La Diputació de Barcelona facilita el cablejat de fibra òptica a 56 municipis
La Diputació de Barcelona facilita 725 insercions al mercat laboral
Avui et destaquem
Comentaris