El Port de Barcelona, rumb cap a la xarxa 5G

L'enclavament barceloní preveu tenir desplegada la nova xarxa de telecomunicacions de gran capacitat el 2023

La nova xarxa de telecomunicacions del Port de Barcelona oferirà una cobertura total al territori | iStock La nova xarxa de telecomunicacions del Port de Barcelona oferirà una cobertura total al territori | iStock

El Port de Barcelona preveu tenir desplegada l’any 2023 la nova xarxa de telecomunicacions de gran capacitat, projecte en què s’inverteixen 10 milions d’euros i que permetrà desenvolupar una potent oferta de serveis de suport a la logística, a banda de continuar creixent com a smart port. Segons informen en un comunicat, es tracta d’una xarxa 5G de gran capacitat i fiabilitat preparada per a l’Internet of Things (IoT) i per al creixent grau d’automatització de les eines de gestió, no únicament del Port de Barcelona, sinó de tot el sector logístic.

Més info: El Port de Barcelona consolida el seu model ferroviari

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, recorda que un dels principals objectius de la institució portuària és “ajudar al sector econòmic del nostre entorn a guanyar eficiència, afavorint la seva competitivitat i, per tant, contribuint al desenvolupament sostenible", així com "alinear la ràpida evolució de la tecnologia amb la nostra missió ajuda molt a aconseguir els nostres propòsits". Precisament per això, afegeix, "volem ser un port intel·ligent, un port smart, per poder complir aquesta missió”. 

La nova xarxa de telecomunicacions oferirà una cobertura total al territori i permetrà la mobilitat i la ubiqüitat de serveis, ja que inclourà la banda ampla mòbil a diversos àmbits del recinte portuari, com ara vials, edificis i zones obertes.

Més informació
El Port navega cap a la recuperació activant més inversions
La policia del Port de Barcelona s'ofereix a fer la compra dels veïns
Avui et destaquem
El més llegit