CA | ES

Cau el preu de l'habitatge a Barcelona per primer cop des del 2013

Baixen un 1% a la capital catalana, mentre que a Lleida ho fan un 4,6% i a Girona i Tarragona pugen un 3,1% i un 2,5% respectivament

El preu de l'habitatge cau un 1% a Barcelona | iStock El preu de l'habitatge cau un 1% a Barcelona | iStock

El preu de l'habitatge a la ciutat de Barcelona ha registrat la primera caiguda interanual des del 2013 durant el tercer trimestre, concretament un 1%, segons les dades provisionals de l'estadística Tinsa. Pel que fa les altres capitals, entre juliol i setembre els preus també han caigut a Lleida, un 4,6%, mentre que a Girona i Tarragona han pujat un 3,1% i un 2,5%, respectivament. D'altra banda, per comunitats, els preus a Catalunya han pujat un 2,6%, el mateix increment que a la Comunitat de Madrid, mentre que els augments més pronunciats han estat els de Navarra (6,1%), seguit de l'Aragó (4%), el País Basc (3,9%) i el País Valencià (3,9%). De fet, segons Tinsa, la Comunitat de Madrid i Catalunya, on els preus es van incrementar un 42% i un 33% des que van tocar fons durant la crisi, són els territoris més dinàmics, a gran distància de la resta.

Més info: La compravenda d'habitatges remunta al juliol i puja un 4,1%

Pel que fa a les demarcacions, els preus dels habitatges acabats de construir han pujat un 1,9%, mentre que a les de Girona ho han fet en un 4,5% i a les de Tarragona i Ebre un 3,2%. Per contra, a la demarcació de Lleida han patit un descens del 10,3%.

Pel que fa a la capital espanyola, el preu de l'habitatge ha augmentat un 3% tot i que en termes intertrimestrals es va produir un descens de l'1,7%. Pel que fa a tot l'Estat, l'increment dels habitatges acabats ha pujat un 3,8% durant el tercer trimestre en comparació amb el mateix període de l'any passat, mentre que entre el segon i el tercer trimestre la pujada ha estat de l'1,2%.

Més informació
El preu de l'habitatge puja un 5,2% a Catalunya
El 70% dels joves catalans gasten prop de la meitat del sou en l'habitatge
Avui et destaquem
El més llegit