Els treballadors de Saint Gobain, en vaga contra l'ERO

El comitè d'empresa denuncia que la nova proposta d'ERTO per baixada de vendes de la cristallera és una mesura "per entorpir les negociacions" del primer expedient

La protesta dels treballadors de Saint Gobain a la porta de la planta durant la primera jornada de vaga, el passat diumenge | ACN La protesta dels treballadors de Saint Gobain a la porta de la planta durant la primera jornada de vaga, el passat diumenge | ACN

Els treballadors de l'empresa cristallera Saint Gobain Sekurit al municipi baixpenedesenc de l'Arboç han iniciat una vaga de tres setmanes contra els expedients de regulació i de regulació temporal de l'ocupació proposats per al conjunt de la companyia. Els treballadors denuncien que ni l'ERO, que està en procés de negociació fins al pròxim 9 de juliol, ni el recent ERTO tenen cabuda per les circumstàncies de la producció, i critiquen que la companyia vulgui "entorpir" les converses amb la seva força de treball.

Els treballadors han encetat el procés vaguístic amb una concentració davant l'empresa què ha aplegat una trentena de persones. En total, els treballadors afectats pels expedients sumen 51 a l'Arboç, i uns altres 42 a la localitat d'Avilès, a Astúries, on Saint Gobain té part de la seva activitat. Els diferents períodes de negociació d'ambdós expedients, critica el president del comitè d'empresa José Alberto García, suposen un obstacle tant per les converses mateixes com per la vaga.

El representant sindical avisa que "els expedients podrien ser el preludi d'un tancament total de la fàbrica", una mesura que la companyia, especialitzada en la fabricació de vidres per a automòbils, justificaria per la caiguda de les vendes del sector en els darrers anys i els grans problemes que pateix la indústria amb el trencament de la cadena de subministraments. Els treballadors, però, no consideren que la regulació d'ocupació s'ajusti a la realitat de l'entorn, en tant que consideren que la caiguda d'activitat s'explica per "un moment puntual" i que "el mercat automobilístic s'haurà de tornar a aixecar".

El comitè d'empresa reclama la retirada total de l'Expedient de Regulació de l'Ocupació, tot i que "no marquen línies vermelles" de moment pel que fa a les negociacions. Així, els representants dels treballadors es reuniran tres cops per setmana per conèixer els detalls de l'ERO, que esperen que afecti al conjunt de departaments de la fàbrica de l'Arboç. Per aquest motiu, esperen un seguiment del 100% de la vaga convocada ahir diumenge 19, i han anunciat noves protestes durant les tres setmanes que duri el procés.

Més informació
Els sindicats del metall anuncien vaga si no hi ha actualització salarial
CGT convoca una vaga a Seat per les negociacions del conveni
La vaga de transportistes retalla un 20% l'entrada de productes a Mercabarna
Avui et destaquem
El més llegit