Salou i Lloret de Mar reben 6,1 milions d'euros per al turisme intel·ligent

Les localitats de Tarragona i Girona obtenen subvencions finançades pels fons europeus Feder

La platja de Lloret de Mar, una de les destinacions turístiques més conegudes de la costa catalana
La platja de Lloret de Mar, una de les destinacions turístiques més conegudes de la costa catalana

Els ajuntaments de Salou i Lloret de Mar rebran un total de 6,1 milions d'euros per subvencionar projectes de turisme intel·ligent, la majoria finançats pels fons europeus Feder. L'entitat pública Red.es del Ministeri d'Economia i Empresa ha seleccionat dos projectes de les localitats del Tarragonès i la Selva en el marc de les ajudes de Destinacions Turístiques Intel·ligents.

La resolució publicada estableix que Red.es aportarà el 70% gràcies al cofinançament Feder, mentre que les entitats locals es faran càrrec del 30% restant, ha informat el Govern central en un comunicat.

El projecte de Salou, d'un cost de 2,9 milions d'euros i titulat "Salou Smart Turistic" buscarà, entre d'altres cuses, l'adaptació de l'activitat turística a l'entorn, la millora de l'eficiència energètica i el servei d'informació, la qualitat de vida i els serveis públics als visitants de la ciutat. Entre els actuacions previstes, destaquen l'aplicació de la tecnologia Big Data a la mobilitat, l'estudi dels fluxes de turistes, el desenvolupament d'una aplicació mòbil, pantalles d'informació, sistemes intel·ligents d'enllumenat públic i reg i la gestió de punts de càrrega de vehicles elèctrics.

De la seva banda, el projecte de Lloret de Mar, de 3,2 milions d'euros i titulat "Lloret Destí Intel·ligent" es centrarà en la recerca d'una "major qualitat i satisfacció del visitant" per aconseguir que els visitis durin més i és doni "una taxa de repetició més gran". Entre les actuacions previstes, destaquen la creació d'un centre d'intel·ligència turística per a l'estudi de dades i la transformació digital amb l'aplicació de mecanismes digitals d'informació, comunicació i entreteniment, així com la millora de la sostenibilitat en l'enllumenat públic, entre d'altres.

Aquests dos projectes formen part del total de 24 seleccionats pel programa d'ajudes "Destins Turístics Intel·ligents" que mobilitzaran en el seu conjunt 68,3 milions d'euros d'inversió. La convocatòria estava dirigida a ajuntament, mancomunitats, cabildos, consells i diputacions, així com a les comunitats autònomes uniprovinciales incloses en l'Enquesta d'Ocupació Hotelera.

Més Informació
Med Playa invertirà 6,7 milions d'euros a reformar els hotels de Salou i Tossa de Mar
Salou serà seu de l'esdeveniment anual del vehicle Smart
Es crea a Lloret una plataforma contra els apartaments il·legals
Avui et destaquem
Comentaris