Santa Perpètua apropa les empreses a les tecnologies 4.0

L’Ajuntament ha presentat la iniciativa Task Force, que acompanyarà i assessorarà les companyies en aquest procés de canvi

Jornada de presentació de la iniciativa Task Force Jornada de presentació de la iniciativa Task Force

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha presentat la iniciativa Task Force, dins del projecte Indústria 4.0 a la Riera de Caldes. L'objectiu és "facilitar la formació, el reciclatge i l'especialització de professionals", ha assenyalat l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia. La iniciativa, que compta amb el suport dels professionals del Centre Metal·lúrgic i de la fundació CIM de la UPC, vol acompanyar la direcció de les empreses en el procés de canvi cap a la introducció de les tecnologies 4.0.

Entre els serveis del Task Force per a empreses hi ha la possibilitat de realitzar una anàlisi i definició de pla d'accions cap a la Indústria 4.0, per ajudar a detectar oportunitats i identificar les tecnologies més adients per a cada cas. A més, comptaran amb el suport i acompanyament especialitzat durant el període d'implantació de la tecnologia i, l'orientació en la presa de decisions durant el procés de canvi. El Task Force posa també a disposició de les empreses participants d'un banc d'empreses proveïdores de solucions tecnològiques 4.0, ubicades principalment al territori.

Casos d'èxit de la indústria 4.0

Durant la jornada s'han presentat tres casos d'èxit entorn de la Indústria 4.0. Xavier Riba, soci consultor de l'empresa Innovae, ha explicat com la realitat augmentada pot ser utilitzada per millorar l'eficiència dels manteniments preventius i correctius a les empreses. Els principals avantatges d'aquesta tecnologia són la digitalització dels plans de manteniment, l'accés constant a la informació i el reporting de la incidència a l'instant, segons informen en un comunicat.

Per una altra banda, Blanca Puigjaner, cap de projectes d'Industrias Puigjaner, ha explicat com, amb la incorporació del sistema DENN de gestió i anàlisi de dades a les seves màquines, han passat d'oferir una màquina tradicional a una màquina intel·ligent que permet fer el control de la producció, l'estudi de procés i comportament de la màquina, control de consum energètic i manteniment predictiu.

Per últim, el director de l'empresa Ignite Technologies, Ferran Agúndez, ha presentat els beneficis de la incorporació de la Internet de les coses als processos industrials amb el cas del projecte Smartive, un servei de monitoratge de turbines de parcs eòlics.

Més informació
La Riera de Caldes impulsa les empreses cap a la indústria 4.0
Santa Perpètua busca ‘reemprenedors’
Santa Perpètua inverteix 230.000 euros en indústria 4.0
Avui et destaquem
El més llegit