Satisfacció del sector turístic de Lleida davant d'un estiu amb un gran volum d'ocupació

Les activitats d'aigua se salven de la situació de sequera, tret de les que es duen a terme en pantans

Excursionistes a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Pallars Sobirà | ACN Excursionistes a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Pallars Sobirà | ACN

Els establiments turístics de la demarcació de Lleida han notat una millora en el volum de pernoctacions registrades aquest estiu, ja que, tot i no conèixer les xifres concretes, aquest supera el d'abans de la pandèmia. Així ho ha dit el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juan Antonio Serrano, que ha afirmat que des del sector estan "molt satisfets" amb les dades de juliol i agost. Tot i això, ha indicat que en els càmpings són lleugerament inferiors a les de 2019. Pel que fa a les activitats de turisme actiu que es desenvolupen a l'aigua, la majoria d'aquestes s'han pogut fer amb normalitat malgrat la situació de sequera, sent les que es duen a terme en pantans les que s'han vist més afectades.

Serrano ha explicat que el sector turístic venia de "dos anys excepcionals", derivats dels efectes de la situació sanitària de la covid-19 i que la previsió era mantenir les xifres de 2019, abans de la pandèmia. En aquest sentit, ha destacat que les dades s'han mantingut en la línia de l'any passat, que, ha ressaltat, va ser "la millor de tota la història". Pel que fa al turisme internacional, el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha apuntat que també s'ha situat per sobre de les xifres prepandèmia. Tot i això, creu que encara li queda "molt recorregut" per créixer.

Més info: El caravàning: turisme estratègic que està a l'alça a la Catalunya Central

Segons les darreres dades de l'Institut Nacional d'Estadística, corresponents al mes de juliol i publicades aquest dimecres, les pernoctacions en establiments hotelers s'han incrementat un 0,67% respecte a l'any passat i un 5,97% en comparació amb el 2019. Mentre, els allotjaments rurals i els apartaments turístics també mantenen una tendència creixent. En canvi, als càmping s'han reduït en un 8% després que l'any passat es registrés un fort augment i malgrat que el nombre de visitants s'ha incrementat en un 0,8%.

Pel que fa al nombre de viatgers, aquest juliol han superat els 100.000, la qual cosa representa més de 6.500 que l'any passat i més de 4.000 respecte al 2019. Quant als visitants provinents de l'estranger, s'han incrementat un 11,53% respecte al juliol de l'any passat i un 23,39% en comparació al 2019. Respecte al nombre de pernoctacions dels turistes estrangers, aquest ha estat de 36.233 al juliol, un 3% més que al 2022 i un 14% més en comparació a les xifres d'abans de la pandèmia.

Més informació
El turisme rural a Lleida: el regne del visitant de proximitat
El turisme, un dels motors de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit