El sector del suro de Girona preveu salvar la campanya gràcies a les últimes pluges

La taula de la fusta detecta una caiguda de la demanda però manté la cotització

Reunió de la taula de la fusta i el suro de Girona a la Llotja de Contractació de Fira de Girona | ACN Reunió de la taula de la fusta i el suro de Girona a la Llotja de Contractació de Fira de Girona | ACN

El sector del suro de Girona confia a salvar la temporada d'aquest 2024 després de les pluges que s'han produït al llarg de tota la primavera. Malgrat tot, els empresaris asseguren que els efectes de la sequera desperta "incerteses" a l'hora de pelar els arbres.

La patronal s'ha reunit a la taula dels preus de la fusta i el suro, que es convoca dues vegades a l'any. En ella, els recol·lectors han detectat una baixada en les vendes, sobretot en l'àmbit del vi. De fet, asseguren que el sector pateix una "crisi greu" per aquest retrocés en les vendes. De tota manera, el sector ha incrementat els preus i la pela de suro de qualitat A se situa entre 3.000 i 4.000 euros per tona.

La Llotja de Contractació de Girona és l’espai on es formalitzen els preus del sector de la carn, el cereal, la fusta o el suro. Els empresaris que es dediquen a aquestes activitats es reuneixen cada divendres a la tarda i donen els preus orientatius per tal que la resta de professionals de la demarcació tinguin constància dels preus reals de la comercialització dels seus productes.

Més informació
Biogründl cercarà portar les propietats antioxidants del suro a la cosmètica
Nestlé aposta pel cafè sostenible: 22 milions en una nova caldera de biomassa a Girona
Avui et destaquem
El més llegit