Girona, a punt de penjar el cartell de complert per les festes

S'estima que la ocupació hostelera arribarà fins al 80% a l'interior pels voltants del 25 de desembre i fregarà el 100% per Cap d'Any

Alta ocupació en el sector hosteler gironí Alta ocupació en el sector hosteler gironí

La federació d'hostaleria de les comarques gironines preveu una "ocupació molt alta" aquestes festes. Esperen arribar fins al 80% durant aquest Nadal a l'interior i del 97% la nit de Cap d'Any al Ripollès i la Cerdanya. El sector espera, en canvi, menys afluència de visitants durant la setmana de Reis perquè la majoria dels hotelers tancaran els seus establiments per vacances. Per això, auguren una ocupació del 70% a la Cerdanya i el Ripollès i del 50% a la Garrotxa. Al litoral, on només hi ha entre un 20 i un 30% dels hotels oberts, esperen una ocupació aquesta setmana d'entre el 60 i el 70%. Per Cap d'Any, en canvi, preveuen una ocupació d'entre el 90 i el 95% a l'Alt Empordà, la Costa Brava Centre i la Costa Brava Sud.

Més info: El turisme estatal eleva un 3,5% les pernoctacions hoteleres a Catalunya

Les comarques d'interior i de muntanya seran les que tindran una major ocupació aquest Nadal. La federació preveu que a la Cerdanya i al Ripollès s'arribi al 80% i a la Garrotxa, al 70%. A Girona ciutat i rodalies, la previsió se situa en el 60% mentre que al litoral, on la majoria dels hotels estan tancats, la previsió se situa en un 60% a la Costa Brava Centre i la Costa Brava Nord. A la Costa Brava Sud, en canvi, esperen arribar al 70%. turPer Cap d'Any, el sector hoteler augura fregar el 100% a l'interior. En concret, les previsions són d'un 97% d'ocupació a la Cerdanya i el Ripollès mentre que a la Garrotxa seran del 90%.

A Girona i rodalies, s'espera una ocupació del 80%. El litoral, en canvi, registrarà una ocupació d'entre el 90 i el 95%. El hotels gironins ofereixen per aquestes dates paquets especials, el més habitual amb el sopar de Cap d'Any, allotjament i esmorzar. D'altres, a més, ofereixen fins a tres o quatre nits amb esmorzar i el sopar la nit del 31 de desembre o sopar, allotjament, esmorzar i ball.

Els empresaris del sector creuen que les xifres seran similars a les de l'any passat, tot i que a la costa podrien ser més baixes a l'espera de reserves de darrera hora. La majoria de les estades per aquestes dates són d'entre dues i tres nits i els dies amb major ocupació seran el divendres 27 i el dimarts 31 de desembre.

Més informació
Els càmpings de Girona allarguen la temporada pel canvi climàtic
L'hosteleria modera el ritme de creixement
Avui et destaquem
El més llegit