Sis empreses projecten sis parcs fotovoltaics a Constantí

Es preveuen instal·lar fins a 14.500 plaques solars que s’ubicarien en vuit parcel·les del polígon 16 del municipi

Uns operaris instal·len unes plaques solars en un projecte de sostenibilitat de l'ICF | Cedida Uns operaris instal·len unes plaques solars en un projecte de sostenibilitat de l'ICF | Cedida

Sis empreses estan impulsant sis parcs fotovoltaics que, conjuntament, preveuen instal·lar fins a 14.500 plaques solars a Constantí (Tarragonès). S'ubicarien en vuit parcel·les del denominat polígon 16 del municipi, a la zona compresa entre l'AP-7 i el centre comercial les Gavarres. De moment, les companyies promotores han iniciat els tràmits per a la construcció, i les iniciatives es troben a informació pública. La inversió global gairebé arriba als quatre milions d’euros i preveuen tenir instal·lacions comunes, com ara tres centres de transformació, amb dos transformadors a cada centre. L'energia generada la connectarien a una línia elèctrica aèria de 25 kilovolts ja existent, que passa pel llindar de les plantes.

L'empresa Palcha PV 19 SL (Madrid) és la que ha projectat la planta més gran, amb 5.408 panells i una inversió de quasi 1,5 milions d’euros. Pascual Closa SL (Castellnou de Seana), Martínez y Muzzati Renovables SL (Castelló de la Plana), Macmafruits SL (Mollerussa) i Fotoelectrica de Juncosa SL (Pozuelo de Alarcón) invertiran cadascuna 557.700 euros per col·locar 2.028 plaques. Finalment, Basolfort SL (Castellnou de Seana) ha previst 1.014 panells i un pressupost de quasi 279.000 euros.

Les empreses han sol·licitat l'autorització administrativa prèvia i la de construcció, l'autorització del projecte d'actuació específica d'interès públic en sòl no urbanitzable, així com l'avaluació d'impacte ambiental de les plantes solars i de les seves infraestructures d'evacuació.

Més informació
Sabadell instal·la dos parcs fotovoltaics a les seves depuradores
Repsol invertirà 35 MEUR en una nova planta de fabricació de polietilè a Tarragona
Catalunya, endarrerida en sostenibilitat
Avui et destaquem
El més llegit