Sabadell instal·la dos parcs fotovoltaics a les seves depuradores

Les instal·lacions generaran un total de 1.400 MW/h anuals i serviran per cobrir el 21% del consum energètic de les plantes de neteja d'aigües

La secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, acompanyada de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el president de l'ACA, Samuel Reyes, i el president d'Aigües Sabadell, Enric Blasco | Cedida La secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, acompanyada de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el president de l'ACA, Samuel Reyes, i el president d'Aigües Sabadell, Enric Blasco | Cedida

Sabadell ha instal·lat dues noves centrals fotovoltaiques a les dues depuradores del municipi, Riu Sec i Riu Ripoll. El nou parc, que ha estat presentat per la secretària d'Acció Climàtica de la Generalitat, Anna Barnadas, i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, generarà anualment uns 1.400 MWh, l'equivalent al consum de 400 habitatges en energia neta i renovable.

L'actuació ha suposat una inversió superior als 880.000 euros a càrrec de l'Agència Catalana de l'Aigua, i evitarà l'emissió d'unes 649 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera. Amb la combinació de l'energia fotovoltaica i l'aprofitament del biogàs, Sabadell assolirà l'autoconsum del 21% de l'energia del conjunt d'ambdues plantes depuradores. A més, els dos parcs comptaran amb carregadors per a vehicles elèctrics que permetran renovar la flota de cotxes i furgonetes que es fan servir a les instal·lacions.

Durant la presentació del nou parc, Barnadas ha destacat "l'autèntic canvi de paradigma energètic" a què s'enfronta Catalunya en els pròxims anys, i que exigeix una "actuació transversal i coordinada d'administracions, operadors i ciutadania". Segons la secretària, cal dotar el país "de les infraestructures sostenibles que ajudin a la descarbonització de tots els serveis" – en aquest cas, de la neteja d'aigües.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha remarcat que "la transició ecològica és un imprescindible de futur i els canvis han de començar pel món local". Amb aquesta nova instal·lació fotovoltaica, segons Farrés, la ciutat vallesana fa "un pas de gegant en matèria mediambiental".

Més informació
L'energia solar tèrmica, l'alternativa per la indústria
L'energia dels FGC ja és 100% d'origen solar
L’energia solar a l'abast de tothom
Avui et destaquem
El més llegit