Una empresa de Cassà de la Selva crea un formigó biodegradable

Germans Cañet Xirgu té una plantilla de 45 persones i centra la seva activitat en el reciclatge de residus de la construcció

Imatge d'una obra amb formigó | iStock Imatge d'una obra amb formigó | iStock

Una empresa de Cassà de la Selvà (Gironès) ha creat un prototip de formigó biodegradable amb l'objectiu d'aportar volum i resistència, així com permetre una degradació controlada. Aquesta iniciativa de la firma Germans Cañet Xirgu ha comptat amb l'assessorament de la Generalitat, a través d'ACCIÓ.

"La fusta reciclada no té tanta sortida comercial al mercat, aleshores hem decidit unir-la amb els àrids per crear un formigó readaptat fet amb matèries reciclades", apunta Jordi Cañet, CEO de l'empresa gironina. En aquest sentit, l'executiu afegeix que "amb el nou producte no només donem un segon ús a materials ja reciclats, sinó que a més tanquem el seu cicle de vida perquè es descompon seguint el procés natural biològic".

Germans Cañet Xirgu va néixer l'any 1955 i compta amb una plantilla de 45 persones. Les principals vies de negoci de l'empresa són el reciclatge de residus de la construcció, la recuperació de fusta, la fabricació de formigó i la comercialització de l'estella i àrids. En clau de futur, el projecte més immediat és la creació d'un segment d'economia circular.

Més informació
Del 'greenwashing' a l’economia circular
La Generalitat augmenta els honoraris pels projectes de construcció
Els empresaris gironins creen un segell per apartaments turístics pioner a Europa
Avui et destaquem
El més llegit