S&P Global i Fitch puntuen amb un notable el ràting de Barcelona

Les agències apunten que la situació financera de la capital catalana seria d'AAA si la posició de l’Ajuntament no es valorés amb les finances d’Espanya

Barcelona | iStock Barcelona | iStock

S&P Global Ratings i Fitch mantenen en un notable (A-), amb perspectiva positiva, la qualificació de Barcelona en matèria financera sis mesos després del darrer informe, segons informa l'ajuntament de la capital catalana. De fet, les dues agències assenyalen que el ràting seria el màxim AAA "si el consistori no es valorés conjuntament amb les finances d'Espanya".

Fitch destaca la forta capacitat d'accés de la ciutat als mercats financers en cas de necessitat i, per primera vegada, publica l'SCP (Standalone Credit Profile), situant-lo en el màxim nivell: AAA. Aquesta seria la qualificació de la ciutat en el cas que el ràting no estigués limitat pel del sobirà. Per la seva banda, l'informe d'S&P també ratifica el ràting A- i posa l'accent en la "solidesa financera" de Barcelona, amb lleugers superàvits després d'inversions, alta liquiditat i baix endeutament, "gràcies a una prudent gestió financera del govern i a una economia relativament sòlida de la ciutat".

Aquesta darrera agència manté que la qualificació a llarg termini de Barcelona "continua limitada" per la qualificació de l'Estat espanyol. No obstant això, l'informe manté per a la ciutat una qualificació intrínseca en AA, com París o Londres.

Més informació
Reby instal·la a Barcelona un sistema d'IA pioner a Europa
Nou rècord a Barcelona amb un 30% més d’oficines contractades
Rècord turístic a Barcelona en viatgers i pernoctacions al juliol
Avui et destaquem
El més llegit