Una empresa de Valls revitalitza l’antiga fàbrica de mobles de Vallmoll

L’alcalde del municipi avança que la companyia logística Tarraco Import Export vol doblar pràcticament la superfície del polígon industrial

Una de les entrades de la nova nau de Tarraco Import Export, a Vallmoll | ACN Una de les entrades de la nova nau de Tarraco Import Export, a Vallmoll | ACN

L’empresa logística Tarraco Import Export ha comprat la nau industrial de la que va ser la botiga i fàbrica de mobles de Vallmoll (Alt Camp) i des del 20 d’agost ja hi opera. La companyia s’hi ha traslladat des de Valls, on les instal·lacions li havien quedat petites, i amb el canvi han passat de tenir 5.600 metres quadrats a uns 13.000 metres quadrats, amb capacitat per ampliar la superfície gràcies als 65.000 metres quadrats de terreny que tenen al voltant. El moviment també permet revitalitzar l’espai, que portava més de cinc anys tancat i en degradació constant. L’alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cosidó, ha considerat que és una “boníssima notícia” pel municipi i ha avançat que volen ampliar la superfície del polígon industrial de 40 hectàrees a unes 75 per tal d’atreure nous inversors i generar més llocs de treball.

El gerent de Tarraco Import Export, David Salas, ha comentat que amb el canvi han augmentat d’un a cinc els molls de càrrega, fet que els permetrà seguir creixent tal i com han fet des de la seva creació. En quatre anys han passat de sis milions d’euros de facturació a 40 milions. L’empresa es dedica a la compravenda de productes d’higiene i neteja, fent exportació i importació a escala estatal i internacional, d’on obtenen el 70% de la facturació. Els seus mercats principals són Europa, Orient Mitjà i Àfrica, amb unes primeres línies de negoci als Estats Units que volen incrementar. “Movem uns 1.000 palets diaris, uns deu o quinze tràilers, aproximadament”, ha reconegut Salas. Hi treballen divuit persones.

Entre la compra i rehabilitació de la nau hi han invertit uns dos milions d’euros. L’espai era propietat d’un banc i abans havia estat la seu de Rocamora Mobles, una empresa familiar de la comarca que va construir les instal·lacions, molt conegudes a la contrada. “Ens ha costat més la reparació que la compra”, ha apuntat Salas. 

L’alcalde de Vallmoll s’ha felicitat per l’arribada de Tarraco Import Export i per l’aprofitament de la nau i ha destacat que és una indústria “neta”. Cosidó ha posat en valor el pes de la indústria en un municipi petit com Vallmoll, gràcies a la qual tenen un deute zero. El polígon industrial, conegut com a Mas Vell, té unes 40 hectàrees netes de superfície, que acull empreses de sectors diferents en les quals hi treballen fins a 600 persones. La voluntat del batlle és ampliar-lo “amb el que ens permet el pla general de Catalunya” en unes 35 hectàrees més.

Més informació
Viajes Para Ti, la pedra reusenca a la sabata de Booking
El safrà de la Conca mira de fer el salt a Europa
Adif adjudica la gestió de serveis i comercialització de la terminal de Constantí
Avui et destaquem
El més llegit