Tarragona obre els seus carrers al lloguer compartit de patinets elèctrics

La regidoria de Mobilitat anuncia que les dues empreses que els han fet la proposta podran operar en un termini màxim de dos mesos

Tarragona disposarà de dues empreses de lloguer compartit de patinet elèctric | iStock Tarragona disposarà de dues empreses de lloguer compartit de patinet elèctric | iStock

Tarragona obre les seves portes a les empreses de lloguer d'ús compartit de patinet elèctric Wind i Tier Mobility, segons avança el Diari Més. L'Ajuntament de la ciutat ja ha rebut les propostes de les dues companyies i ara negociarà amb elles els detalls i les condicions perquè es quedin als seus carrers. De fet, el regidor de Mobilitat de Tarragona, José Acero, ja va assegurar que donarà permís a aquestes dues empreses perquè posin els seus patinets a circular pels seus carrers i va anunciar que podran operar en un termini màxim de dos mesos. Així, Tarragona obre els seus carrers als patinets de Wind, que Barcelona, València i Madrid han rebutjat per no complir amb la normativa.

Més info: Les empreses es munten al 'boom' del patinet elèctric

La regidoria vol ocupar algunes places reservades per a les motocicletes amb els patinets elèctrics perquè sigui obligatori que els usuaris els aparquin només als llocs destinats a fer-ho. El responsable de Wind Espanya, Gerard Sellarès, és partidari d'aparcar els patinets a la calçada pagant una taxa per ocupació de la via.

Ara bé, el consistori ha avisat que no permetrà la circulació dels patinets per la nit, tot i que encara ha de negociar amb les companyies l'horari que s'establirà. D'aquesta manera, a més, les empreses de lloguer compartit podran endur-se els patinets al centre logístic que estableixin per poder-los recarregar.

Barcelona, València i L'Hospitalet de Llobregat, però, ja va prohibir al setembre a empreses de lloguer compartit de patinets que circulessin pels seus carrers. 

Més informació
Seat s’apunta a la moda dels patinets elèctrics
Miró Electrodomèstics també vendrà patinets elèctrics
Avui et destaquem
El més llegit