Teresa Jordà: "El sector primari ha de ser competitiu i sostenible"

La nova consellera d'Agricultura inaugura la posada en reg de l'última fase del Canal Algerri-Balaguer

La primera acció de la consellera Teresa Jordà ha estat a Lleida | Cedida La primera acció de la consellera Teresa Jordà ha estat a Lleida | Cedida

Per a la nova consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, el sector primari “ha de ser competitiu i sostenible, això és el que l’ha de fer fort. No es pot entendre la futura República sense un sector primari fort”, ha afirmat. La nova consellera ha estat acompanyada del director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, així com del director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Lleida, Ferran de Noguera, a l’estrena oficial de la posada en reg de l’última fase del Canal Algerri-Balaguer aquest diumenge.

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, va adjudicar a Acsa, Obras e Infraestructuras, SA & Sorigué, SAU (UTE) l‘execució de les obres del projecte del Sector C, a la zona de Balaguer, que ara entra en reg, per un import de 4.699.487,26 euros. Jordà ha subratllat "la importància de culminar un projecte llargament esperat a la zona, que es va iniciar el l’any 2001". La consellera ha remarcat l’aposta del Govern de la Generalitat pel regadiu perquè “representa el desenvolupament econòmic i social d’un sector i el reequilibri territorial”.

Som el que mengem

Jordà també ha explicat que el fet que el seu primer acte oficial com a titular del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació sigui a Lleida, d’on és la consellera Meritxell Serret, no és gratuït. I ha avançat que un dels seus objectius d’aquesta legislatura serà “fer arribar la feinada ingent i valuosa del sector primari més enllà de les comarques on es produeix i on es mou el sector”.

“La primera i la segona corona de Barcelona ha d’entendre que som allò que mengem. Tot allò que puguem consumir de casa nostra, a banda que és segur i que és saludable, ajuda a fer a créixer el propi país”, ha conclòs.
 
En acabar la visita a la zona regable i a l’estació de bombament del Canal, la consellera Teresa Jordà ha inaugurat la Fira Agrària d’Algerri, ha visitat el certamen Firabell, a Bellcaire d’Urgell i, a la tarda, ha inaugurat un camí al municipi de La Sentiu de Sió.

Més informació
Francesc Reguant: "Amb l'agricultura d'abans no alimentarem la humanitat"
"L'agricultura i la ramaderia ecològica creen més llocs de treball que la convencional"
Avui et destaquem
El més llegit