CA | ES

Thomas Cook: uns 2.000 britànics deixaran de viatjar a la Costa Daurada

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona demana que es comenci a treballar per trobar turoperadors i companyies aèries alternatives

Uns 55.000 viatgers britànics havien contractat els seus viatges a la Costa Daurada | iStock Uns 55.000 viatgers britànics havien contractat els seus viatges a la Costa Daurada | iStock

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT) de la demarcació de Tarragona reclama a les administracions públiques que s’impliquin per compensar l’operativa de Thomas Cook amb altres turoperadors i companyies aèries la temporada vinent. Segons la patronal, s’estima que uns 55.000 viatgers britànics havien contractat els seus viatges a la Costa Daurada aquesta temporada 2019 amb l’operador turístic. Fins a la data, ja han gaudit de les vacances uns 53.000 viatgers, amb la qual cosa es calcula que faltaven uns 2.000 turistes -un 5%- per fer la seva estada al territori. “La seva fallida pot afectar molt negativament als empresaris que treballaven amb aquest operador a causa dels impagaments que es patiran”, alerta la FEHT.

Més info: La fallida de Thomas Cook, 10 milions d'euros d'impacte a Catalunya

S’estima que una vintena d’hotels de la Costa Daurada poden resultar afectats pel cessament de l’activitat d’aquest majorista de viatges. D’altra banda, la patronal de turisme ha recordat que els viatgers presents a la Costa Daurada afectats per la fallida “rebran tots els serveis contractats i seran repatriats en altres vols gestionats pel govern britànic”. 

En el comunicat, la FEHT també ha lamentat la fallida “d’una empresa líder en el turisme mundial i, sobretot, la pèrdua de llocs de treball que es produiran a tot el món”.

Més informació
Condor continuarà operant tot i el tancament de Thomas Cook
Thomas Cook fa fallida i amenaça 22.000 llocs de feina arreu del món
Avui et destaquem
El més llegit